Muzikale zandverhalen

Muzikale zandverhalen

Het open boek (8+)

Muzikale zandverhalen

Het open boek (8+)

  • Woensdag 20 oktober 2021
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19.30 uur: Aanvang
  • 20.30 uur: Einde
  • (Tijden onder voorbehoud)

Rosa gooit, strooit en schuift met zand op een verlichte glasplaat en laat op een betoverende wijze allerlei tekeningen verschijnen. Deze kunstvorm is live te zien en wordt versterkt door driestemmige zang van Rosa, Kars en Sera onder begeleiding van pianist Rik Jan Schilder.

Bijzonder boek
Het open boek
vertelt het verhaal van vier kinderen die dagelijks met pesten te maken hebben. Op een dag vindt één van hen een bijzonder boek. Dit boek geeft de vinder een kijkje in het leven van een ander. We nemen een kijkje in het leven van de pester, de gespeste, de meeloper en de buitenstaander. Wie zijn zij eigenlijk en waar komt hun gedrag vandaan? Is er een mogelijkheid om het pesten in de klas tegen te gaan en hoe kunnen de vier kinderen hieraan bijdragen? Zal het boek een antwoord geven?

Positief
‘Het open boek’ geeft een nieuwe kijk op pesten en wil het publiek een boodschap meegeven. Met elkaar willen we pesten tegengaan en juist de talenten en positieve eigenschappen in de ander erkennen. De voorstelling maakt het pestthema bespreekbaar en biedt de mogelijkheid om hier na afloop over door te praten.