mugmetdegoudentand

mugmetdegoudentand

Kunsthart

mugmetdegoudentand

Kunsthart

  • Vrijdag 16 oktober 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 16 oktober 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Even amusant als intelligent” (Scènes*****)
In deze nieuwe toneeltekst schetst Nathan Vecht in drie komische en diepgaande gesprekken een beeld van de Nederlandse volksaard. In de regie van Lineke Rijxman zien we wat de hoofdrolspelers van drie recente gebeurtenissen achter de schermen besproken kunnen hebben, terwijl ze zich onbespied waanden.
Wim Pijbes en de vrouw van de Fietsersbond hakken tijdens een intieme ontmoeting knopen door, in aanwezigheid van de Nachtwacht. De vrouw van Armin van Buuren voert voor diens optreden tijdens de troonwisseling een opzienbarend gesprek met de chef-dirigent van het Concertgebouworkest. En Mark Rutte reageert op de protesten van de kunstenaars op de bezuinigingen. De voorstelling is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival.

Extra informatie

“Guy Clemens, Hannah van Lunteren en Sieger Sloot spelen in regie van Lineke Rijxman een heerlijk stel personages, die allemaal op een eigen manier met kunst in de maatschappij te maken hebben. Vet aangezet soms maar steeds geloofwaardig en inhoudelijk sterk. Bravo ook voor schrijver Nathan Vecht.”
Jury Nederlands Theater Festival

“Theater dat op een zo vrolijke en toch ook inhoudelijke manier naar de eigen wereld (en de belangen daaromheen) kijkt, dat zie je niet zo vaak.”

★★★★ De Volkskrant

“In de regie van Lineke Rijxman krijgt de toeschouwer een ontluisterende blik achter de schermen van belangrijke politieke beslissingen op kunstgebied. Rijxman en schrijver Nathan Vecht laten op treffende, humoristische wijze het ongemakkelijke huwelijk zien tussen kunst en politiek.”

★★★★ NRC

“Een hilarische, puntige en bij vlagen briljante tekst.”

★★★★★ Het Parool

“Even amusant als intelligent”

★★★★★ Scenes

spel: Guy Clemens, Sieger Sloot en Hannah van Lunteren (Lineke Rijxman vervangt Hannah van Lunteren tijdens haar zwangerschap) ∙ Regie en scriptadvies: Lineke Rijxman ∙ Tekst: Nathan Vecht