NMO Concert Masterclass

NMO Concert Masterclass

met Tom Goff & Leonard Kwon

NMO Concert Masterclass

met Tom Goff & Leonard Kwon

  • Donderdag 24 mei 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 24 mei 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Masterclass NMO

Op donderdag 24 mei vindt de masterclass van de Master Nationale Orkestdirectie (MNO) weer plaats. Tijdens deze editie staat het Noord Nederlands Orkest onder leiding van twee aanstormende dirigenten. Het concert is gratis bij te wonen en vindt plaats in De Oosterpoort om 20:15 uur. Ook is reserveren niet nodig.

Extra informatie

Extra informatie

Deze masterclass is gratis toegankelijk. Reserveren is niet nodig.

Nationale Master Orkestdirectie

Om jonge dirigenten de gelegenheid te bieden de nodige vlieguren te maken, is er de nieuwe Nationale Master Orkestdirectie (NMO). Deze master is een samenwerking van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag en de Nederlandse orkesten. De opleiding streeft om orkestdirigenten met een Bachelor of Music op te leiden tot het hoge niveau dat is vereist om een professioneel symfonieorkest te kunnen leiden. Bovendien neemt dit initiatief zich voor een brug te slaan tussen de opleiding en het werkveld. Tenslotte leidt dit project het tot een verrijking van het educatieve aanbod van de betrokken orkesten. Talloze jonge dirigenten uit de hele wereld melden zich aan voor dit vooraanstaande programma. Echter worden er per jaar slechts twee studenten aangenomen. De Nationale Master Orkestdirectie wordt mede mogelijk gemaakt door Het Kersjes Fonds.

Leonard Kwon

Dirigent Leonard Kwon is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam in orkestdirectie. Ook studeerde hij af in blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Kwon is geboren in de VS en groeide op in Zuid-Korea. Hij was assistent-dirigent voor drie producties van De Nederlandse Opera en studeert momenteel voor een master orkestdirectie, bij o.a. Ed Spanjaard.

Tom Goff

Thomas Goff komt oorspronkelijk uit Bristol. Hij was cellist in het National Youth Orchestra en speelde onder dirigenten als Vasily Petrenko, Kristjan Järvi en Vladimir Jurowski, waaronder tijdens een optreden bij de BBC-proms. Tom studeerde orkestdirectie aan de universiteit van Manchester. Hij leidde het Manchester University Symphony Orchestra, Als pianist trad hij op met verschillende jazzensembles. Tom studeert momenteel voor een masteropleiding aan het Royal Northern College of Music onder Mark Heron.

Programma
Tom Goff dirigeert: Brahms – Tragische Ouverture en Bartok – Pianoconcert nr. 3
Leonard Kwon dirigeert: Dvorak – Noon Day Witch en Schumann – Vioolconcert