Micha Wertheim

Micha Wertheim

Voor je het weet

Micha Wertheim

Voor je het weet

  • Zaterdag 20 april 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 20 april 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Na zijn vorige voorstelling behoort Micha Wertheim definitief tot de hele groten in cabaretland. “Hij heeft lef, is compromisloos en zoekt voortdurend naar vernieuwing”, schreef Het Parool. De doordenker onder de cabaretiers is scherp, genadeloos en soms ontroerend. Wertheim grossiert in slimme grappen en aarzelt niet zijn publiek met dubbele bodems in verwarring te brengen. Wie een moraal wil mag daar in Wertheims zesde show zelf naar op zoek gaan, want als hij ergens een hekel aan heeft dan zijn het voorgekookte meningen. Waar het over gaat vanavond? Dat weet hij nog niet. Want dan kan hij nog alle kanten op. Dus: ‘Micha Wertheim Voor Je Het Weet’.

Klik hier voor een artikel over Micha Wertheim in NRC NEXT

“Prikkelende Wertheim weet zichzelf weer te overtreffen.”

★★★★ De Volkskrant

“Wertheim heeft een heerlijk tegendraadse manier van denken die hij uiterst logisch opzet. Daar waar andere cabaretiers stoppen, slaat hij nog net even de hoek om. (…) Het lijkt achteloos, maar alles is bedacht. Grandioos.”

★★★★ Trouw

“Bij andere cabaretiers zou zo’n reeks ijzersterke grappen ruimschoots een avond vullen. Dat zou al een heel goede, geestige show opleveren. Maar Wertheim is in zijn voorstellingen altijd tegelijk bezig zijn vak, het publiek en de wetten van entertainment te demonteren. (…) Wertheim gaat verder waar anderen niet durven te gaan. (…) Wertheim tergt het publiek met sublieme, trage satire.”

★★★★★ NRC Handelsblad

“ Wertheim komt gedurende de hele voorstelling, met vergelijkingen die alleen uit zijn brein kunnen komen.(…) Er is geen moment dat je wilt afdwalen, geen moment dat je niet met minstens een brede glimlach naar hem kijkt en luistert.”

★★★★ Theaterkrant