Familiefestival Yalla Mama!

Familiefestival Yalla Mama!

Host: Hakim

Familiefestival Yalla Mama!

Host: Hakim

  • Zondag 14 mei 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 10:30 uur: start programma
  • 13:30 uur: einde programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 14 mei 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 10:30 start of event
  • (Times are subject to change)
Tijdschema familiefestival Yalla Mama

Tijdens MENA is here zetten we op Moederdag alle moeders van de wereld in het zonnetje met een supergezellig familiefestival. De presentatie is in handen van Hakim, bij jong en oud bekend van Sesamstraat. Je kunt genieten van livemuziek uit de MENAregio en van een voorstelling van Hakim, nieuwe instrumenten ontdekken, sieraden maken, henna-kunst laten zetten of je eigen Moederdagcadeau knutselen. En natuurlijk zijn er overheerlijke hapjes en drankjes. Zeg nou zelf, dit klinkt toch als het perfecte Moederdag-uitje? Tot dan!

Programma

Hakim – Clown Poepoe
Hakim Traïdia, bekend van Sesamstraat, stelt je in de Binnenzaal voor aan zijn Algerijnse jeugdheld Clown Poepoe. In een korte voorstelling bomvol grapjes en trucjes sluit je dikke vriendschap met deze clown!

Muziek, muziek en nog eens muziek!
Geen MENA familiefestival zonder muziek natuurlijk! Dansen en zingen, op welk ritme of in welke taal dan ook, is het leukst samen. Muzikale duizendpoot Karam laat met zijn twee bands Takht Sharqi en Tarab Raï muziek horen van over de hele wereld. Vraag je je af op wat voor instrumenten ze allemaal spelen? Kom dan naar de workshop De verhalen van de snaren op de buitenplaats! (En ssssst, we verrassen alle moeders met een heel bijzonder moederdagliedje!)

Cadeautjes maken voor je moeder (en een beetje voor jezelf)
Klim de grote trap op om boven met Fati sieraden te maken, gedichtjes te schrijven en te knutselen. Dat kan de hele ochtend, wanneer je maar wil.

Henna
Weet jij wat henna is? Ontdek het bij Leila in het café. Leila kan de mooiste patronen maken op jouw handen en die van je vader of moeder!

Adviesleeftijd voor Yalla Mama! is 3+, peuters en baby's mogen mee naar binnen, maar voor iedereen is een ticket nodig om binnen te komen.
Stadsprogramma MENA is here

Stadsprogramma MENA is here

Van 11 tot en met 20 mei 2023 viert Groningen de rijkheid en diversiteit van kunst en cultuur uit de MENA-regio, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Met het tiendaags stadsprogramma MENA is here – met theater, muziek, film, verhalen, literatuur en eten – nodigen we je uit om de schoonheid van deze kunst en cultuur te bekijken.

Bekijk hier het hele programma

Family Festival Yalla Mama!

Breakfast in bed, presents, a day without washing or cleaning: all mothers get pampered on Mother’s Day. During MENA is here mothers take centre stage with a super fun family festival.

De Oosterpoort will be turned into an intimate festival venue, where there is plenty to hear, see and do. You can enjoy live music from the MENA region, dance, discover new instruments, make jewellery, get henna tattoos and craft your own Mother’s Day gift. Of course, there will also be delicious snacks and drinks. In short: enough ingredients for a perfect Mother’s Day outing for the whole family!

The presentation lies in the capable hands of the Dutch-Algerian theatre artist Hakim, known to young and old for his performances in the Dutch version of Sesame Street and also for his role in Dutch mega soap Goede Tijden Slechte Tijden. So, after that breakfast in bed, make your way to De Oosterpoort for an unforgettable Mother’s Day. Yalla Mama!