Matt Simons and band

Matt Simons and band

Support: Nick Howard

Matt Simons and band

Support: Nick Howard

  • Woensdag 27 november 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 27 november 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Dat er meerdere wegen naar Rome zijn, bewijst Matt Simons. Deze singer-songwriter uit New York vergaarde bekendheid in Nederland toen zijn song ‘With You’ werd gebruikt tijdens een veelbesproken scene in onze soap der soaps: Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarna ging het balletje rollen. Simons tekende een contract bij Sony Music Nederland, ‘With You’ groeide uit tot 3FM Megahit en schopte het tot de top 10 van de Single Top 100.

Qua sound wordt Simons vergeleken met artiesten als Jason Mraz en Gavin Degraw. Over zijn nieuwe album ‘Piecies’ zegt Matt Simons: “Ik maak geen muziek voor in de club. Ik maak songwriter muziek. Het zal nooit een David Guetta of Armin van Buuren liedje worden. It’s gonna be me.” (Nu.nl). In november komt Simons, met band, naar Groningen om zijn Nederlandse fanbase verder uit te breiden.

Support: Nick Howard

Nick Howard is een Brits singer-songwriter die in 2012 ‘The Voice of Germany’ won. Daarvoor bracht hij echter al twee albums uit en won hij een ASCAP songwriter award voor het nummer ‘Days Like These’. Howards muziek was te horen in diverse series (o.a. The Hills en Jersey Shore) en hij deed diverse televisieoptredens voor NBC, Fox en de BBC. Zijn nieuwe album ‘Stay Who You Are’ kwam na The Voice uit en debuteerde op #1 in de iTunes-chart.

Singer-songwriter Matt Simons werd in één klap bekend toen zijn nummer With You in Goede Tijden, Slechte Tijden werd gebruikt. “Ik had er geen idee van dat ik in Nederland op de radio te horen was”, zegt hij tegen NU.nl.

Lees het volledige interview.

★★★★ Interview door Lisa de Jongh van nu.nl