Luthers Bach Ensemble & Erik Bosgraaf

Luthers Bach Ensemble & Erik Bosgraaf

Graupner, Telemann en Bach

Luthers Bach Ensemble & Erik Bosgraaf

Graupner, Telemann en Bach

  • Zaterdag 7 januari 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Met het Luthers Bach Ensemble huisvest Groningen een professioneel topbarokgezelschap. Niet voor niets werkten internationale gevierde dirigenten als Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra en Ton Koopman samen met het ensemble. Ditmaal presenteert het LBE onder leiding van blokfluitist Erik Bosgraaf muziek van Bach, Graupner en Telemann.

In 2023 is het driehonderd jaar geleden dat J.S. Bach werd benoemd tot Thomascantor in Leipzig. Daarmee bleef hij Telemann, Graupner en Fasch voor, ook geen kleine jongens. Het Luthers Bach Ensemble brengt tijdens dit concert drie van de vier componisten bij elkaar. Hoe verschillend zijn ze? Waar stemmen ze overeen? Bijzonder is ook het solistische gebruik van de blokfluit en de chalumeau, een bijna uitgestorven broertje van de klarinet. Met andere woorden: zelden gehoorde muziek voor zelden gehoorde instrumenten!

Een van ’s werelds beste blokfluitisten

Erik Bosgraaf wordt gezien als een van ’s werelds beste en veelzijdigste blokfluitisten. Zijn instrument is voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie en mogelijkheden. Bosgraaf won diverse prijzen, waaronder de Londense Borletti-Buitoni Trust Award en de Nederlandse Muziekprijs.

Programma
J.S. Bach: Cantate Komm, du süße Todesstunde, BWV 161
Graupner: Concerto voor twee chalumeaus in F
Telemann: Concerto in C, TWV 51:C1
J.S. Bach: Cantate Schauet doch und sehet, ob irgend ein Schmerz sei, BWV 46

Dineren bij MUZE

In restaurant MUZE kom je in een sfeervolle ambiance in de stemming voor het concert of de voorstelling waarvoor je naar De Oosterpoort bent gekomen. We serveren hier naar keuze een drie,- of viergangen diner met klassieke gerechten op eigentijdse wijze gepresenteerd.

Bekijk menu en reserveer