Lunchconcert

Lunchconcert

Lunchconcert

  • Woensdag 25 februari 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 25 februari 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Romana Porumb (viool) & Tomas Kloosterman (piano)

Romana Porumb is geboren in Roemenië in een half Hongaarse en half Roemeense kunstenaarsfamilie. Ze begon op zesjarige leeftijd met vioolles aan de “Ion Vidu“ Nationale Hogeschool voor Kunst en Muziek in Timisoara, Roemenië, onder leiding van haar moeder. In 2004 is ze afgestudeerd als uitvoerend violist en docent viool aan de Staatsuniversiteit voor Muziek in Timisoara.Voordat ze verhuisde naar Nederland was ze violiste bij het ”Banatul“ State Symphony Orchestra en trad ze op als solist. Romana is in juni 2009 afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze was concertmeester en solist bij het Groninger Studentenorkest Mira en speelt bij het Noord Nederlands Orkest, Ardesko, Noordpool Orkest en Sebes Ensemble. Sinds 2007 is Romana als viooldocent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium en met ingang van 2012 werkzaam als Coördinator Jong Talent Klas Klassieke Muziek.

Tomas Kloosterman is in 2011 afgestudeerd als pianist aan het Prins Claus Conservatorium. Hij behaalde prijzen op o.a. het Prinses Christina Concours en de Rotterdamse Piano driedaagse. Hij speelt regelmatig als solis in kamermuziekbezettingen en begeleidt zangers en koren. Tomas volgde meerdere masterclasses piano. Tomas begeleidde zelf ook vele masterclasses met violisten en zangers. Daarnaast deed hij verschillende malen mee aan het Peter de Grote Festival. Naast zijn muziek werkt Tomas als Postdoc moleculaire genetica aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Programma – “Amanda en Julius – een liefdesverhaal in muziek”

Amanda RÖNTGEN-MAIER                              Sonata voor viool en piano in b klein

Julius Engelbert RÖNTGEN                              Sonata voor viool en piano in fis klein

Amanda RÖNTGEN-MAIER &                           Swedische Weisen en Tänze voor viool en piano
Julius Engelbert RÖNTGEN

Gratis klassieke lunchconcerten
Aanstormend klassiek muziektalent zit (bijna) iedere woensdag voor u klaar in Het Café in De Oosterpoort om uw middagmaal muzikaal te omlijsten. De lunchconcerten worden georganiseerd i.s.m. het Noord Nederlands Orkest en het Prins Claus Conservatorium. Aanvang 12.00 uur, toegang gratis , reserveren niet nodig.