Lunchconcert

Lunchconcert

Lunchconcert

  • Woensdag 26 maart 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 26 maart 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Ensemble Oriana

Ensemble Oriana, opgericht in 2008 in Utrecht, is een groep van vier musici die met liefde, enthousiasme en kennis de muziek uit de Renaissance willen laten horen. Het ensemble speelde in het verleden op verschillende podia door heel Nederland.

De musici van Ensemble Oriana komen uit Nederland en Japan, en leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Utrecht. Om de muziek uit de Renaissance zo goed mogelijk te vertolken, schaften de blokfluitisten speciale consortblokfluiten aan. Op dit moment bestaat de set uit 9 blokfluiten van verschillende maten, van de kleine sopraanblokfluit tot de 2 meter lange C-basblokfluit. Als aanvulling speelt een van de leden ook viola da gamba.

Op 26 maart speelt Ensemble Oriana het winterconcert uit haar serie “de vier seizoenen.” In Winter Cold is een programma met winters klanken, met werken van William Byrd, Anthony Holborne en Diego Ortiz. Aan het einde van het programma blikken we vooruit op de lente en zingt de nachtegaal haar mooiste lied.

Gratis klassieke lunchconcerten op de woensdagmiddag
Aanstormend klassiek muziektalent zit (bijna) iedere woensdag voor u klaar in Het Café in De Oosterpoort om uw middagmaal muzikaal te omlijsten. De lunchconcerten worden georganiseerd i.s.m. het Noord Nederlands Orkest.  Aanvang 12.00 uur. toegang gratis, reserveren niet nodig.