Lunchconcert

Lunchconcert

Lunchconcert

  • Woensdag 9 april 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 9 april 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Onbekende parels van de Romantiek” – voor viool en piano

Romana Porumb –viool en Tomas Kloosterman – piano
Programma: o.a. Sonate voor viool en piano van Amanda Röntgen-Maier (1853-1894)
Ballade voor viool en piano, Op.73 van Samuel Coleridge-Taylor (1875-1912)

Romana Porumb is geboren in Roemenië in een half Hongaarse en half Roemeense kunstenaarsfamilie. Ze begon op zesjarige leeftijd met vioolles aan de “Ion Vidu“ Nationale Hogeschool voor Kunst en Muziek in Timisoara, Roemenië, onder de leiding van haar moeder. In 2004 is ze afgestudeerd voor uitvoerend violist en docent viool aan de Staatsuniversiteit voor Muziek, “West University“ in Timisoara, Roemenië. Voordat ze verhuisde naar Nederland was ze violiste bij het ”Banatul“ State Symphony Orchestra en trad ze op als solist en in de kamermuziek in Roemenië en daarbuiten. Romana Porumb is in juni 2009 afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Florian Donderer, Veselina Manikova en Kati Sebestyen. Verder volgde ze masterclasses bij Bogdan Zvoristeanu, Paul Florin, Jaring Walta, Maurizio Fuks, Thomas Klug, Ronald Hoogeveen, Joris van Rijn en Roland Daugareil. Ze was concertmeester en solist bij het Groninger Studentenorkest Mira en speelt bij het Noord Nederlands Orkest, Ardesko, Noordpool Orkest en Sebes Ensemble. Sinds 2007 is Romana als viool docent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium, in Groningen en met ingang van 2012 werkzaam als Coördinator Jong Talent Klas Klassieke Muziek. Romana speelt op een viool uit 2008 – eigen Stradivarius model, gebouwd en in bruikleengegeven door vioolbouwer Hendrik Woldring te Groningen.
Tomas Kloosterman is in 2011 afgestudeerd als pianist aan het Prins Claus Conservatorium bij Paul Komen. Hij behaalde prijzen op o.a. het Prinses Christina Concours en de Rotterdamse Pianodriedaagse. Hij speelt regelmatig in kamermuziekbezettingen, als solist en begeleidt zangers en koren. Tomas heeft masterclasses piano gehad van o.a. Jan Wijn, Rian de Waal, Nata Tsvereli, Tamara Poddubnaya, Masha Belooussova en Vladimir Tropp. Hij begeleidde ook vele masterclasses met violisten en zangers van o.a. Miranda van Kralingen, Marion van den Akker, Roland Daugareil, Moshe Hammer en Philippe Graffin. Daarnaast deed hij verschillende malen mee aan het Peter de Grote Festival. Naast de muziek werkt Tomas als Postdoc moleculaire genetica aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Gratis klassieke lunchconcerten op de woensdagmiddag
Aanstormend klassiek muziektalent zit (bijna) iedere woensdag voor u klaar in Het Café in De Oosterpoort om uw middagmaal muzikaal te omlijsten. De lunchconcerten worden georganiseerd i.s.m. het Noord Nederlands Orkest. Op woensdag 16 oktober vindt het eerste concert van het seizoen plaats. Aanvang 12.00 uur. toegang gratis, reserveren niet nodig.