Luka Bloom

Luka Bloom

Wave Up to the Shore: 51 songs for 51 years

Luka Bloom

Wave Up to the Shore: 51 songs for 51 years

  • Maandag 13 november 2023
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De Ierse singer-songwriter Luka Bloom was vorig jaar al 51 jaar aan de slag als liedjesschrijver en -vertolker en dat was dan ook de aanleiding om in de zomer van 2022 maar liefst 51 songs (opnieuw) op te nemen, die hij in de loop van die 51 jaar schreef: meteen ook de kapstok waar hij zijn concert bij ons aan ophangt. De driedubbele plaat en het concert dragen dezelfde titel: “Wave Up to the Shore: 51 songs for 51 years”.

Gewapend met zijn akoestische gitaar en zijn geweldige stem steekt Luka Bloom elk publiek in zijn achterzak. Zijn leven en werk zijn gekenmerkt door woorden, gedragen door de melodieën die zijn hart hem ingeeft. Zijn kracht en charme herbergen zich nog steeds in de manier waarop hij zijn publiek kan verbinden met alle blootgelegde emoties in zijn muziek. Zijn songkeuze blinkt uit in originaliteit, met naast veel eigen klassiekers ook zorgvuldig uitgekozen covers.

Verwacht 13 november een avond vol fijne anekdotes en de vele prachtige nummers uit het volledige oeuvre van Luka Bloom.