Lucy Rose

Lucy Rose

+ support: Ajimal

Lucy Rose

+ support: Ajimal

  • Donderdag 12 april 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 12 april 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Lucy Rose komt op 12 april naar het Grand Theatre. Enige tijd was ze zoekende, maar met haar derde album Something’s Changing heeft Lucy zichzelf hervonden. Op het album blijft ze dichter bij zichzelf dan ooit en dat wil ze ook in Groningen laten zien met haar nieuwe tour.

Girl next door

Als de ‘girl next door’ stond ze daar, met haar akoestische gitaar op een open mic-avond. Op dat moment had ze waarschijnlijk nooit durven dromen dat haar liedjes zoveel beluisterd zouden worden, maar nadat ze in 2010 het podium betrad raakte haar carrière als singer-songwriter in een sneltreinvaart.

Verbinding

Door de lieflijkheid van haar stem en aan de manier waarop ze emoties weet over te brengen is het duidelijk dat ze iets anders doet dan de doorsnee popmuzikant. Ze zoekt verbinding met haar publiek door teksten te schrijven die direct uit het leven zijn gegrepen. Haar nummer Shiver is misschien wel het meest bekende en een goed voorbeeld hiervan.

Zoektocht

In 2016 kwam er een moment waarop Lucy ging nadenken over de muziek en alles wat daarbij komt kijken. Ze had veel bereikt, maar had het gevoel dat ze te weinig kwijt kon in haar muziek en zich te veel liet leiden door de ‘business’. Ze liet zich boeken door fans in Zuid-Amerika, waar ze een grote achterban heeft en ging zo op backpack-tour. Ze overnachtte bij fans, genoot volop en werd langzaam weer verliefd op de muziek.

Something’s Changing

Door middel van haar derde en verrassende album, Something’s Changing, laat Lucy Rose zien dat ze zichzelf in muzikaal opzicht heeft teruggevonden. Het is een heerlijk soulvolle en zoete plaat, met nummers die net zo puur zijn als men van haar gewend is.

“Bij het laatste album was er druk om er een modern album van te maken. Nu wilde ik een album maken met liedjes die klinken zoals de nummers die ik graag luister”, aldus Rose.

Support: Ajimal

Ajimal is het nieuwe solo-project van Fran O’Hanlon. Het begon allemaal met de track I’ve Known Your Heart. Na het uitbrengen van zijn debuutalbum Childhood in 2015, werkte O’Hanlon samen met pruducer Guy Massey aan zijn onlangs voltooide tweede LP, dat binnenkort wordt gereleased. Zijn popsongs bevatten hartverscheurende teksten, maar hebben ook een mysterieus randje.

 

Zie ook de website van Lucy Rose.

Onder het label GT Music presenteert Grand Theatre in samenwerking met partners uit de stad regelmatig bijzondere concerten in de Benedenzaal. Het concert van Lucy Rose is door De Oosterpoort en Grand Theatre samen geprogrammeerd.

Let op: alleen sta-plaatsen beschikbaar.

“Met haar indie folk sound in ‘Floral Dresses’ en ‘Is This Called Love’ weet ze de songs intiem te houden.”

Lees de volledige recensie op de website van Mpodia

★★★★ Albumrecensie Mpodia

Showing up in 2010 as a girl-next-door with acoustic guitar, she played the open mic circuit on a trajectory to become a back room singer songwriter, but somehow ended up all over Radio 1.

For two months Lucy, her guitar and her backpack toured Ecuador, Peru, Chile, Argentina, Paraguay, Uruguay, Brazil and Mexico, playing free shows, staying with fans and “falling back in love with making music”. The documentary of her experience there, fans blocking the street outside a gig above a launderette, trying to sleep on endless inter-city bus rides, connecting with a friend-fan who tells her “for me music is God”, living with families in out of the way towns and overwhelmed by the kindness and faith in music of those she met, is deeply moving.

However, in the pin-drop emotiveness of her album tracks and the frayed loveliness of her vocals it was clear that Lucy Rose was striving to get to somewhere other than the usual pop objective, a place of deep connection and poignant unaffected truth. Her quest may now be over, in the form an astonishingly assured third album Something’s Changing, a delicious soulful thing of mellifluous, rolling, natural beauty.

Tickets via ticketmaster.