Lucky Fonz III + support: Abel de Kam

Lucky Fonz III + support: Abel de Kam

CLUBTOUR 2019

Lucky Fonz III + support: Abel de Kam

CLUBTOUR 2019

  • Vrijdag 22 maart 2019
  • De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17:00: Restaurant Tromp open
  • 19:00: Zaaldeuren open
  • 20:00: Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Hij is volgens 3voor12/VPRO één van de meest geliefde en invloedrijke live-artiesten van Nederland. Lucky Fonz III komt in 2019 terug naar de Nederlandse clubpodia. Op 22 maart staat hij in de Kleine Zaal van De Oosterpoort.

Superlekker

Na de successen van zijn album In je Nakie en de theatershow Superlekker (“inderdaad superlekker” volgens De Volkskrant ****), vindt de Nederlandse singer-songwriter het weer tijd worden voor een clubtour langs de Nederlandse poppodia. Dat belooft een ouderwets feestje te worden. De live-shows van Lucky Fonz III zijn berucht om hun unieke combinatie van humor, diepgang en ontroering.

Pop van eigen Bodem. Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen Bodem. Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen Bodem.

Veelzijdige artiest

Lucky Fonz III heeft de afgelopen jaren een bijzondere plek verworven in het cultureel landschap. Als live-performer veroverde Lucky het festivalpubliek op onder meer Lowlands en Pinkpop, maar stal hij ook de harten van het cabaretpubliek met zijn theatershows. Ook op TV maakte hij furore; als muziekkenner bij programma’s als DWDD en Pauw, deelnemer van De Slimste Mens én deskundige op het gebied van psychische stoornissen.

Live-favorieten

Als singer-songwriter maakte hij zes albums, met daarop hits als Ik heb een meisje, Jongens en Linde met een E. In februari is het nieuwe album van Lucky Fonz III uitgekomen op het label Top-Notch. Het is zijn derde Nederlandstalige album, met daarop de live-favorieten als Machteloos en App me.

Lucky Fonz III

Als schrijver publiceerde Lucky Fonz III diverse columns, gedichten en korte verhalen. Daarnaast schreef hij het Engelstalig libretto voor de liedcyclus The Secret Diary of Nora Plain, door The New York Times omschreven als “a haunting cycle about privacy, surveillance and erotic obsession”.

Support: Abel de Kam

Met The New Tourists speelde hij al in Amerika, Nederland en Duitsland. En na jarenlang onderdeel te zijn geweest van folkduo The New Poor wilde hij solo verder en zocht de Groningse muzikant en songwriter Abel de Kam een nieuwe artiestennaam, totdat hij zich bedacht dat hij die eigenlijk al had. Met zijn gitaar en een mix van nieuwe én oude liedjes die zich ergens tussen folk, pop en traditionals bevinden is hij weer helemaal klaar voor kroegen en podia.

”Tussen alle verhalen en zijlijnen door laat Otto Wichers ons dichterbij komen dan ooit. Spaarzame arrangementen en intieme teksten: In Je Nakie dus. Zo horen we hem het liefst.” Lees hier de volledige albumrecensie door OOR.

Vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen
Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.