Lex Jasper & Noordpool Orkest

Lex Jasper & Noordpool Orkest

'Sweet 70'

Lex Jasper & Noordpool Orkest

'Sweet 70'

  • Zondag 24 maart 2019
  • De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 14:30: Zaaldeuren open
  • 15:00: Aanvang concert
  • 17:00: Restaurant Tromp open
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 24 maart 2019
  • De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 15:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Op 24 maart 2019 wordt meesterpianist en dito arrangeur Lex Jasper 70 jaar. Ook viert hij in 2019 zijn 55-jarig jubileum als podiumartiest. Reden genoeg voor een feestelijk concert samen met het Noordpool Orkest in De Oosterpoort in zijn geboorteplaats Groningen.

Jazz and Beyond

Jazz and Beyond

Bekijk hier het gehele jazz-aanbod van dit seizoen.

Noordpool Orkest

Begeleid door het Noordpool Orkest zal een keur aan solisten optreden: van grote jazznamen als Greetje Kauffeld, Marjorie Barnes en Elaine Delmar tot de befaamde vocaliste Miranda van Kralingen en alleskunner Edwin Rutten. Hun gemene deler is dat ze allen door de jaren heen, met Lex Jasper in de rol van pianist of dirigent, het podium deelden. De veelzijdigheid die Jasper kenmerkt zal deze middag daarom ten volle voor het voetlicht worden gebracht.

Lex Jasper

Lex Jasper wordt al decennia beschouwd als een van de belangrijkste musici in de Nederlandse jazz- en lichte muziekscene. Hij maakte naam als pianist, componist, arrangeur en dirigent. In die hoedanigheden werkte hij onder meer met Rita Reys, Toots Thielemans, Shirley Bassey, Stéphane Grappeli, James Moody en Paul van Vliet. Voor laatstgenoemde was hij jarenlang de vaste begeleider en schreef hij onder andere het bekende lied Vlaanderen, dat in België wordt beschouwd als het tweede volkslied!

Nieuwe en oude arrangementen

Onder leiding van dirigent Reinout Douma zal het Noordpool Orkest nieuwe en oude arrangementen, die Lex Jasper schreef voor onder meer het Metropole Orkest en de Radio Philharmonie Hannover, ten gehore brengen. Naast gevestigde namen betreden ook opkomende talenten Ellister van der Molen (trompet) en Jurjen Donkers (zang) het podium.

Jasper’s echtgenote Lies (zang) maakt haar podiumdebuut en zingt één van de lievelingsstukken van Lex. Natuurlijk kan ook Frits Landesbergen, die al drie decennia de vaste drummer is van het Lex Jasper Trio, niet ontbreken. Hij zal tijdens het concert vibrafoon spelen. Ook zal bassist Edwin Corzilius, die al vijftig jaar met Lex speelt, te horen zijn.

Sweet 70

Ter gelegenheid van zijn verjaardag bracht Lex Jasper onlangs zijn nieuwe solo-cd I’m All Smiles uit, waarop hij vijftien van zijn favoriete stukken uit het Great American Songbook speelt. Jasper beschouwt het album als een hoogtepunt uit zijn 55-jarige carrière en zal in De Oosterpoort een paar van zijn favoriete nummers vertolken.

Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.