Lavinia Meijer en Nadia Sirota

Lavinia Meijer en Nadia Sirota

Shaping the future

Lavinia Meijer en Nadia Sirota

Shaping the future

  • Zaterdag 8 oktober 2022
  • SPOT/Lutherse Kerk, Haddingestraat 23
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Sterharpiste Lavinia Meijer en de New Yorkse altvioliste, radiomaker en curator Nadia Sirota nemen je mee op een reis langs bijzondere muziek, verhalen en anekdotes van componisten die gezichtsbepalend zijn voor de hedendaagse klassieke muziek. De locatie is bijzonder: de mooie en intieme Lutherse Kerk. 

Meijer zet na samenwerkingen met Ólafur Arnalds, Philip Glass en Iggy Pop haar niet aflatende zoektocht naar nieuwe muziek en partnerships voort. Nadia Sirota is lid van het sextet yMusic en sinds 2018 muziekprogrammeur van de New York Philharmonic Orchestra. Ze bracht muziek in première van hedendaagse componisten als Nico Muhly, Bryce Dessner en David Lang en werkte mee aan opnames van bands als Grizzly Bear en Arcade Fire. Daarnaast geniet Sirota bekendheid als radiomaker. Voor haar serie podcasts Meet the Composer kreeg ze in 2015 de Peabody Award. Een betere ambassadeur voor de muziek van nu is nauwelijks denkbaar.

Muziek van onder anderen Nico Muhly en Philip Glass

Tijdens Shaping the future hoor je muziek van onder anderen Nico Muhly, Philip Glass – wiens muziek als een rode draad door de carrière van Meijer loopt – een speciaal voor Meijer en Sirota geschreven stuk van Ellis Ludwig-Leone en een bewerking die Ellen Reid maakte van een gedeelte uit haar met de Pulitzer Price bekroonde operadebuut p r i s m (2019).

Programma
Muhly: Drones and Viola (altviool en harp)
Glass: The Orchard en selectie uit Tissues (harp solo)
Balter: UT (altviool solo)
Shaw: In Manus Tuas (altviool solo)
Ludwig-Leone: nieuw werk (altviool en harp)
Reid/Sirota: arr. Lumee’s dream (altviool en harp)