Lavinia Meijer

Lavinia Meijer

Dutch Delight

Lavinia Meijer

Dutch Delight

  • Donderdag 19 oktober 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Tijdens Dutch Delight ontmoet je de supertalenten van de Nederlandse klassieke muziek en maak je kennis met hun verrassendste kanten. De presentator interviewt de musici, waardoor je allerlei leuke en interessante weetjes hoort die je niet in een doorsnee concertprogramma leest. Daarna geniet je een uur lang met net iets nieuwsgierigere oren van de muziek.

Sterharpiste Lavinia Meijer is een van de veelzijdigste musici van deze tijd. Ze werkte samen met internationale grootheden als Philip Glass, Ludovico Einaudi, Iggy Pop en Ólafur Arnalds. Met name haar met platina bekroonde albums met muziek van Glass en Einaudi – Glass-Metamorphosis/the Hours en Passaggio; Einaudi by Lavinia – zijn bij het grote publiek bekend. Met beide componisten werkte ze aan de arrangementen om ze te laten klinken ‘alsof het ook voor de harp geschreven had kunnen zijn’. Daarnaast verrast Lavinia de laatste jaren ook met eigen geschreven composities.

Achter de weg naar het internationale succes ligt natuurlijk een fascinerend verhaal. Welke ontwikkelingen maakte Lavinia door, als musicus en als mens. Tijdens Dutch Delight zal het  in de gesprekken én in de muziek naar voren komen. Lavinia speelt werk van Philip Glass, Ludovico Einaudi en eigen composities, maar ook de muziek van JacobTV zou zomaar langs kunnen komen.

Abonnement Dutch Delight
Vrije zitplaatsen
The Mix – à la carte menu

Kom een heerlijk hapje eten in ons à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet in een kleurrijke omgeving van heerlijk eten en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer