Latin Dance Night

Latin Dance Night

Latin Dance Night

  • Zaterdag 9 november 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 9 november 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Baila…Música… Goza!

Op zaterdag 9 november wordt De Oosterpoort weer omgetoverd tot een aangenaam exotisch eiland waar je wordt overspoeld door een vloedgolf van internationale topacts, bruisende dansworkshops en wervelende Latin shows. Dan vindt namelijk de twintigste editie van de Latin Dance Night plaats. Het sensueelste danspubliek van Groningen en verre omstreken kan dansen tot de benen niet meer willen in verschillende danszalen zoals de Habana Ballroom en de Sala Santo Domingo. Heerlijk Caribisch eten, traditioneel schaafijs en kleurrijke cocktails maken deze nacht voor alle liefhebbers van latin, salsa en warme oorden compleet!

Los Van Van
Met de komst van Los Van Van uit Cuba haalt de Latin Dance Night een magistrale salsa-explosie naar Groningen. De zestienkoppige formatie draait al ruim 40 jaar op volle toeren en maakt traditionele Cubaanse muziek, vermengd met Afro-Cubaanse ritmes, funk en jazz.

Grupo Extra
Dit Dominicaanse gezelschap – met Zwitserland als thuisbasis – draait rond rapper ‘El Doggy’ en zanger ‘Diddy Cruz’. In hun korte muzikale carrière stond Grupo Extra al op het podium met grote namen uit de muziekwereld zoals Daddy Yankee, Wyclef Jean, Jorge Celedon, Prince Royce, Hector Acosta (‘El Torito’) en vele anderen. Ook waren ze te gast op beroemde internationale podia zoals de Antilliaanse Feesten in België, Latinoamericando in Milaan en Festival Latino All Stars in Parijs. De groep brengt een zeer dansbare mix van bachata moderno, urban merengue en een mengsel van andere ritmes zoals de reggaeton, hiphop en salsa.

Tromboranga
Hedendaagse salsa met muzikale roots in de jaren zeventig en tachtig: dat is waar Tromboranga voor staat. Niet voor niets behoort de groep op dit moment tot de populairste salsabands in Spanje. Voor hun smaakvolle ‘salsa brava’ – eigen composities én interpretaties – vormt het gouden tijdperk van de rauwe, stevige salsa de rode draad, met musici als Dimensión Latina, Ray Perez, Orquesta Narvaez, Conjunto Libre, Eddie Palmieri y La Perfecta, Hector Lavoe, Willie Colon en vele anderen als inspiratiebron. Tromboranga’s thuisbasis is Barcelona, maar de muzikanten zijn afkomstig uit heel het Caribisch gebied en Europa, maar met een gemeenschappelijk doel: een eenvoudige, pure sound, solide en ritmische maken. Inmiddels hebben ze al 2 cd’s op hun naam staan de muziek wordt inmiddels al veel gedraaid door de dj’s in de hele wereld en ook in Nederland is de band enorm populair. Iedere danser kent wel het nummer ‘Agua que va caer’ van de cd ‘Tromboranga’.

La Sucursal SA
In 2004 vond een groep van veertien getalenteerde Colombiaanse muzikanten met een gemeenschappelijke passie voor de salsa elkaar in de multiculturele wijk Raval in Barcelona. Tegenwoordig behoort La Sucursal SA tot de Spaanse latintop en deelde het podium met grote internationale artiesten als Cheo Feliciano, Africando, Ojos de Brujo en vele anderen. Met een frisse interpretatie van de ‘salsa brava’ uit Colombia en dansbare nummers, mag je van hen een heerlijk salsafeestje verwachten.

Extazz
De muziekformatie Extazz  weet zich te onderscheiden door een sterke ritmische en harmonische sectie aangevuld met twee ijzersterke blazers. Door een juiste dosering en presentatie van verschillende muziekstijlen zoals de salsa, merengue, bachata en zouk is een heuse muzikale extase een feit.

Caché Royale
De Antilliaanse formatie Caché Royal heeft een eigen unieke stijl van muziek ontwikkeld genaamd ‘Ritmo Caché Deluxe’ en is daarmee ongekend populair geworden in Nederland. Bovendien is Orquesta Caché in het bezit van een zeer gevarieerd repertoire en biedt de band zijn publiek ook andere Caribische en Latijns-Amerikaanse ritmes, zoals Salsa, Merengue, Son Montuno, Bachata, Zouk, Calypso en Soca. Het speelplezier druipt van deze band af en met het inzetten van hits als ‘Mi Dushi’, ‘Mamasita’ en ‘It’s all about you (Mami chula)’ gaat het dak er gegarandeerd af.

Cuarteto Amigos – special guest Michael Simon
Vier muzikanten, vier vrienden, oorspronkelijk afkomstig uit Cuba, Colombia en Nederland, vormen het kwartet Amigos. Het authentieke geluid dankt de groep aan haar bezetting met twee zangers, begeleid door louter akoestische instrumenten. Voor het repertoire wordt geput uit zowel de Cubaanse son, de Colombiaanse cumbia en de Caribische salsa: Een mix die heerlijk is om op te dansen, of lekker om naar te luisteren. Trompettist Michael Simon gaf concerten in meer dan vijftig landen, won diverse prijzen en beurzen, speelde op gerenommeerde festivals wereldwijd en zijn muziek is regelmatig te horen op radiostations in de Verenigde Staten, Zuidoost Azië en Zuid-Amerika.

DJ Sigi
DJ Sigi werd als zoon van Antilliaanse ouders (Curaçao) al heel vroeg omringd door Latijns Amerikaanse klanken. Sigi stond op toonaangevende (inter-) nationale festivals zoals Antilliaanse Feesten Hoogstraten, Breathing Bijlmer Festival en het 4e Internationale Salsa Festival. Sigi weet er elke keer weer een bruisend feest van te maken. Latijns Amerikaanse klanken zoals mambo, salsa, merengue, bachata, reggaeton, zouk gecombineerd met funk en soul vind je terug in SIGI?s COCKTAIL.

20e editie met veel extra’s
Dit jaar beleeft het grootste Latin event van Nederland zijn twintigste editie en zijn er extra veel feestelijke activiteiten: gratis dansworkshops, wervelende Latin shows, een Jack & Jill danswedstrijd, twee nieuwe area’s: Sótano de Kizomba en Barrio Tranquilo. Caribisch eten, traditioneel schaafijs en kleurrijke cocktails maken deze nacht voor alle liefhebbers van latin, salsa en warme oorden meer dan compleet!

Speciaal dansworkshop programma

Er is van 13.00 tot 17.00 uur een speciaal dansworkshop programma waar bezoekers op vertoon van een Latin Dance Night ticket gratis aan kunnen deelnemen. Er zijn 14 workshops op verschillende niveaus, van beginner tot gevorderd. De dansstijlen variëren van Kizomba, Zouk, Bachata, Lady Styling tot Cubaanse Salsa. Regel zelf een danspartner en kom op tijd want vol=vol! Klik hier voor het workshop programma en bestel op tijd je Latin Dance Night ticket.

http://www.latindancenight.nl/dansen.php