KVS & NTGent

KVS & NTGent

Odysseus. Een zwerver komt thuis (deel III)

KVS & NTGent

Odysseus. Een zwerver komt thuis (deel III)

  • Zaterdag 11 februari 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 11 februari 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

24 uur theater in 3 dagen
Maak u op voor een theatermarathon van ruim 24 uur, verdeeld over drie dagen. Maar liefst 30 mannelijke Belgische topacteurs vertellen de ‘Odyssee’ van Homerus, één voor één. Genadeloos actueel, van een zwerver op drift, die na een veel te lange oorlog, de veel te lange weg naar huis zoekt. Vrouwen, eilanden, zee, en de inmenging van een weerbarstige god belemmeren zijn weg. Thuis wacht hem het ultieme gevecht om weer vader, vorst en echtgenoot te worden.

Passe-partout

Passe-partout

Kijk voor de totaalervaring alle of meerdere delen van ‘Odysseus. Een zwerver komt thuis’. Er zijn passe-partouts voor deel I t/m IV en deel III + IV. De voorstellingen, van gemiddeld 6 uur, zijn ook los van elkaar te bezoeken. Ieder uur, tijdens de castwisseling, is er de mogelijkheid om de benen te strekken of een versnapering te halen.

Maaltijd
Op donderdag 9 februari om 18:00 uur en zaterdag 11 februari om 17:30 uur kunt u voorafgaand aan de voorstelling een Griekse maaltijd nuttigen. Kaarten à € 15,- p.p. kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart door te klikken op de gewenste dag: donderdag of zaterdag.
Op vrijdag zijn er tussendoor snacks te verkrijgen (soep, broodjes etc.).
Voorgerecht:
Rode linzensoep met oa: wortel, selderij, uien en oregano
Biologisch boeren brood met aubergine dip
Tzatziki: Griekse yoghurt met knoflook, komkommer en olijfolie
Gemarineerde Kalamata olijven
Hoofdgerecht:

Maaltijd Op donderdag 9 februari om 18:00 uur en zaterdag 11 februari om 17:30 uur kunt u voorafgaand aan de voorstelling een Griekse maaltijd nuttigen. Kaarten à € 15,- p.p. kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart door te klikken op de gewenste dag: donderdag of zaterdag. Op vrijdag zijn er tussendoor snacks te verkrijgen (soep, broodjes etc.). Voorgerecht: Rode linzensoep met oa: wortel, selderij, uien en oregano Biologisch boeren brood met aubergine dip Tzatziki: Griekse yoghurt met knoflook, komkommer en olijfolie Gemarineerde Kalamata olijven Hoofdgerecht:

  • Keftedahia: kleine gehaktballetjes in een feta roomsaus / ook vega versie
  • Pilaf rijst met paprika, uien en mint
  • Geroosterde aubergine en courget / Griekse salade

Op alle drie de dagen zijn er tussendoor (ook) snacks te verkrijgen (soep, broodjes etc.).

Extra informatie

Extra informatie

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de Internationale Selectie: voorstellingen van internationaal befaamde theater- en dansmakers waarmee u zich in een andere wereld waant. Kijk hier voor alle voorstellingen uit de Internationale Selectie.

Homerus’ klassieker krijgt een soepele vertaling van Patrick Lateur. Als enige vrouw dient Lisbeth Gruwez de mannen van een woordeloos repliek met haar nieuwe danssolo ‘Were Pretty Far From Okay’.

Deel III

Het theateravontuur in 24 zangen door een resem topacteurs. In dit derde deel spelen Valentijn Dhaenens, Frank Focketyn, Soufiane Chilah, Tom Van Bauwel, Frank Dierens, Kris Cuppens en Steven Van Watermeulen.

In deel drie zien we hoe Odysseus thuiskomt op Ithaka en langzaam zijn oude plek weer opeist. Dat gaat echter niet vanzelf. Zijn geliefden herkennen hem niet meer en de tegenstand is groot. Gelukkig helpen de goden, veelal verpersoonlijkt door de godin Athena, de held op weg naar ultieme gerechtigheid. Die weg is bijzonder ingenieus en spannend opgebouwd.

Precies over de helft (zang 13) wordt de held door de Faiaken weer naar huis gebracht. De baai is gehuld in nevels en Odysseus herkent zijn eigen vaderland nauwelijks. Eerst gaat hij tot bij de varkenshoeder Eumaios. De vertelling concentreert zich (15) even terug op Telemachos, nog altijd bij Menelaos op Sparta. Godin Athena haast zich ernaartoe en beveelt Telemachos naar huis te keren: vader is eindelijk op komst. Vader en zoon worden herenigd (16) en trekken richting paleis. Vermomd als bedelaar komt Odysseus weer thuis. Eerst wordt hij herkend door zijn hond (17), daarna door de voedster en trouwe dienaars.

Homeros’ klassieker in vertaling van Patrick Lateur en regie van Michael De Cock. Oercanon dus, maar genadeloos actueel.

Bekijk hier het volledige speelschema.

regie: Michael de Cock, tekst: Homerus, vertaling: Patrick Lateur, spel: Aline Cornelissen, Armin Mola, Emmanuel Van Der Beek, Hanne Van Doren, Jef Hellemans, Luca Persan, Max Colonne, Nina Kortekaas, Bartel Jespers, Tim Bogaerts, Lukas De Wolf, Stef Aerts, Rashif El Kaoui, Servé Hermans, Oscar Van Rompay, Stefan Perceval, Tom Ternest, Jurgen Delnaet, Bruno Vanden Broecke, Valentijn Dhaenens, Frank Focketyn, Soufiane Chilah, Tom Van Bauwel, Frank Dierens, Kris Cuppens, Steven Van Watermeulen, Mark Verstraete, Lucas Vandervost, Gene Bervoets i.s.m. Kaena Bervoets & Bob Van Der Leij, Bert Luppes, Tom Jansen, Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe

Fotografie: Danny Willems