Choir of King’s College Cambridge

Choir of King’s College Cambridge

Openingsconcert klassieke muziekseizoen

Choir of King’s College Cambridge

Openingsconcert klassieke muziekseizoen

  • Zaterdag 21 september 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 21 september 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Programma o.a.: Stanford: A Song of Wisdom / Parry: Three songs from Songs of Farewell / Stanford: A Song of Peace / Wolf: Sechs Geistliche Lieder  / Vaughan Williams: Five Mystical Songs / Liederen van Brahms en Schubert

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding door Rudolf Nammensma. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Dirigent: Stephen Cleobury

Openingsconcert klassieke muziekseizoen
Het Choir of King’s College Cambridge is misschien wel het beste voorbeeld van de indrukwekkende, eeuwenoude Engelse koortraditie. De wortels van het ensemble liggen in de vijftiende eeuw, toen Henry VI een jongenskoor oprichtte om dagelijks in zijn kapel te zingen. Inmiddels is het dertigkoppige ensemble wereldwijd geliefd, hoewel het niet vaak concerten buiten Engeland geeft. Het optreden in De Oosterpoort – de opening van het klassieke muziekseizoen – is dan ook een absolute buitenkans.

De lange en geliefde Engelse koortraditie is niet alleen in ere gehouden door de fantastische  koren die het land voortbracht, ook veel componisten zorgden voor uitbreiding en vernieuwing van het repertoire. Charles Parry, wiens stijl stevig is beïnvloed door Bach en Brahms, en Charles Stanford behoorden eind negentiende eeuw tot de muzikale vaandeldragers van hun land. Leerling Vaughan Willams groeide zelfs uit tot een van de belangrijkste componisten die Engeland ooit heeft gekend. Choir of King’s College Cambridge en zijn bevlogen dirigent Stephen Cleobury dompelen u tijdens dit bijzondere concert onder in de magische traditie van de Britse koorzang en laat u ook werk horen van Duitse tijdgenoten en tegenhangers. Lees hier het interview met Bouwe Dijkstra, oprichter van het Rode Jongenskoor, over de Engelse koortraditie. Bekijk hier alvast het programmaboekje.

“Superbly sung and beautifully balanced.” (BBC Music Magazine)

“I would happily sit in King’s College Chapel listening to this choir sing for the rest of my days.” (The Times)