Joris Teepe presents: NYCTG

Joris Teepe presents: NYCTG

Joris Teepe presents: NYCTG

  • Dinsdag 7 maart 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Joris Teepe, jazz-contrabassist en hoofd van de afdeling jazz van het Prins Claus Conservatorium in Groningen, presenteert ook dit seizoen: New York Comes to Groningen. Ontmoet top jazzmusici uit New York, die als gastdocent verbonden zijn aan het Prins Claus Conservatorium. Voor een lage prijs genieten van top muzikanten! Deze editie komen Johannes Enders, Jean Paul Brodbeck en Howard Curtis overvliegen vanuit New York.

Johannes Enders

Johannes Enders is een van oorsprong Duits saxofonist. Hij begon met muziek studeren toen hij veertien jaar oud was. Hij studeerde eerst klassieke muziek aan het Conservatorium van München, maar wendde zich in 1988 tot jazz. Hij begon een studie aan het Jazzinstituut van Graz, waar hij kennis maakte met twee van zijn helden Dave Liebman en Jerry Bergonzi. Hij won toen hij twintig was Oostenrijkse prijzen. Hij toerde Europa en  door Zuid-Afrika in een trio met Hilton Schilder. In 1996 heeft hij zijn eigen kwartet, maar speelt hij met jazzmusici als Roberto Di Gioia, Milt Hinton, Jeff Watts, Billy Hart, Sam Rivers, Roy Hargrove, Jaki Byard, Lester Bowie, Jamaaladeen Tacuma, Lee Konitz, Kenny Wheeler, Ack van Rooyen en Brad Mehldau. Daarnaast experimenteert hij met ensembles als “NoTwist, Tied & Tickled Trio” en “Mars Mobil”.

Jean Paul Brodbeck

Op 15-jarige leeftijd werd de in Bazel geboren Jean-Paul Brodbeck door niemand minder dan Lionel Hampton uitgenodigd om op het podium te jammen. Na zijn jazzlessen bij Hans Feigenwinter studeerde hij klassieke muziek bij Peter Efler (piano) aan het conservatorium van Bazel, waar hij in 1995 met onderscheiding afstudeerde en zijn diploma als pianoleraar behaalde. Brodbeck treedt vaak op in trio, werkt als sideman in verschillende formaties en geeft les in de jazzafdeling van het conservatorium in Luzern, Zwitserland. Als Leader bracht hij acht albums uit. Brodbeck heeft opgetreden met artiesten als Lionel Hampton, Herbie Mann, Andy Scherrer, David Liebmann en Wolfgang Muthspiel.

Howard Curtis

Howard Curtis, geboren in Williamburg, maar nu wonend en werkend in Graz, Oostenrijk geniet al meer dan 45 jaar van een veelzijdige carrière als jazzdrummer, percussionist en docent. Hij werkte in Washington en New York met artiesten als Odean Pope, Ingrid Jensen en David “Fathead” Newman. 20 jaar geleden verhuisde Curtis naar Europa om met Johannes Enders te spelen en werd hij benoemd tot gewoon hoogleraar muziek (tenured) aan de Kunst Universiteit in Graz, Oostenrijk. Nu speelt hij over de hele wereld met artiesten als Johannes Enders, Dave Liebman, Jean Toussaint, Joris Teepe en Gary Thomas.

The Mix – à la carte menu

Kom een heerlijk hapje eten in ons nieuwe à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet in een kleurrijke omgeving van heerlijk eten en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer