Joris Teepe presents: NYCTG

Joris Teepe presents: NYCTG

Joris Teepe presents: NYCTG

  • Woensdag 16 november 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Joris Teepe, jazz-contrabassist en hoofd van de afdeling jazz van het Prins Claus Conservatorium in Groningen, presenteert ook dit seizoen: New York Comes to Groningen. Ontmoet top jazzmusici uit New York, die als gastdocent verbonden zijn aan het Prins Claus Conservatorium. Voor een lage prijs genieten van top muzikanten! Deze editie komen Steve Nelson, Rob van Bavel, Joris Teepe en Owen Hart Jr. voor u spelen.

Steve Nelson

Deze vibrafonist en componist begon als tiener piano en vibrafoon te spelen, en al met verschillende grootheden opgetreden waaronder gitaarlegende Grant Green. Hij trad wereldwijd op tijdens concerten en festivals en maakte drie opnames met zijn eigen groep.  Hij heeft met zijn eigen groep onder andere Live At Acireale (Red Records), Full Nelson (Sunnyside) en Communications (Criss Cross) uitgebracht. Naast de nummers met zijn eigen groep heeft Nelson ook nummers uitgebracht met  Mulgrew Miller, David “Fathead” Newman, Kenny Barron, Jackie McLean en Johnny Griffin.

Rob van Bavel

Rob studeerde in 1987 af aan het Rotterdams conservatorium met het hoogst mogelijke cijfer. In tussen heeft hij al meer dan 200 cd’s uitgebracht zowel als leider en als sideman waaronder: The Ghost, the King and I, Rob van Bavel Octet and Rob van Bavel Trio. In zijn carriere heeft hij al meerdere prijzen gewonnen, de tweede prijs bij de eerste “Thelonious Monk Jazzpiano Competition”, soloist prijs in Duitsland en België , De Wessel Ilcken prijs en een Edison voor de cd Rob van Bavel trio.

Joris Teepe

Joris Teepe is jazz-contrabassist en hoofd van de afdeling jazz van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Naast dat is Joris de eerste jazzmuzikant uit Nederland die het in New York heeft weten te maken. Toen hij in 1992 in New York aankwam met alleen zijn bas en een koffer, nam hij les bij Ron Carter, ontmoette al snel veel muzikanten en begon veel te werken. Een jaar later nam hij zijn eerste CD op, met een band onder leiding van Don Braden en met Cyrus Chestnut, Carl Allen en Tom Harrell. Vanaf dat moment nam alles een hoge vlucht voor Joris en werd hij een veelgevraagd bassist. Momenteel heeft Joris 10 albums opgenomen als leider. Hij heeft zich ook gevestigd als componist, platenproducent, docent en bandleider.

Owen Hart Jr.

De Amerikaanse Jazz drummer Owen Hart Jr. heeft zijn musical sporen wel achtergelaten in de jazzscene. Naast dat hij opnames met vele nationale en internationale jazz fenomenen heeft gehad en een razend drukke tour, gaf Hart als professor Jazz Drums ook les aan het conservatorium in Groningen. Hart heeft ook al vele workshops en lessen geven over de helen wereld.