Johannette Zomer e.v.a.

Johannette Zomer e.v.a.

Tranen van Maria

Johannette Zomer e.v.a.

Tranen van Maria

  • Zondag 8 maart 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 15:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Sopraan Johannette Zomer presenteert op Internationale Vrouwendag Tranen van Maria, een multidisciplinaire voorstelling door en voor vrouwen uit diverse culturen en met verschillende achtergronden.

Vertrekpunt is een bijzondere uitvoering van het Stabat Mater van Pergolesi, een middeleeuws gedicht over het lijden van Maria om haar gekruisigde zoon. Vele componisten hebben het op muziek gezet, niemand deed het zo indringend en ontroerend als Pergolesi. Daarnaast hoort u mystieke gezangen van Hildegard von Bingen, een van de eerste vrouwelijke componisten ooit, en op vrouwen geïnspireerde Arabische en Sefardische liederen.

Cantigas de Santa Maria

Er wordt een selectie gemaakt uit de Cantigas de Santa Maria, een van de grootste verzamelingen lofliederen van de westerse middeleeuwse literatuur én specialiteit van zangeressen Françoise Atlan en Johannette Zomer. Danseres Heather Ware, een van de vaste leden van het internationaal gevierde LeineRoebana, danst op delen uit een Cellosuite van Bach, begeleid door de Syrische celliste Karoun Baghboudarian. Laat u raken door emotionele getuigenissen van moeders en vrouwen van over de hele wereld.

Prijs incl. pauzedrankje en garderobe