Jimmy LaFave

Jimmy LaFave

Jimmy LaFave

  • Zaterdag 22 oktober 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 22 oktober 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: vrije sta- en (beperkt aantal) zitplaatsen.

TakeRoot presents:

TakeRoot presents:

Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed. Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.

De muziek van de Texaanse singer-songwriter Jimmy LaFave is diepgeworteld in de country, met sterke invloeden van blues, rock en folk. Na eerdere optredens in De Oosterpoort – onder meer tijdens TakeRoot 2013 – komt LaFave opnieuw naar Groningen met het vorig jaar verschenen album ‘The Night Tribe’ in zijn bagage. “Een album dat nergens minder is dan uitstekend.” (Altcountryforum)

“Het is het meest intimiderende project waar ik me ooit aan gewaagd heb, want je bent min of meer nummers aan het schrijven met Woody Guthrie. Dat is echt moeilijk te bevatten. Het wordt tijd dat ik die plaat uitbreng. Deze herfst ga ik weer een poging doen!”

Lees hier het volledige interview

 

Interview LustforLife (2015)

Texan singer-songwriter Jimmy LaFave’s music is deeply rooted in country, with strong influences from blues, rock and folk. After several performances in De Oosterpoort – among others during TakeRoot 2013 – LaFave is returning to Groningen with the album ‘The Night Tribe’, which was released last year, in his luggage. “An album that is excellent all the way through.” (Altcountryforum)