Jean-Guihen Queyras e.a.

Jean-Guihen Queyras e.a.

Beyond Thrace

Jean-Guihen Queyras e.a.

Beyond Thrace

  • Zaterdag 13 mei 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Jean-Guihen Queyras zorgde eerder met Alexander Melnikov, Isabelle Faust en Alexandre Tharaud voor superieur muzikaal snoepgoed. De Franse stercellist is een muzikale alleskunner die gedreven wordt door nieuwsgierigheid. Tijdens Beyond Thrace neemt hij je met de broers Keyvan en Bijan Chemirani, en Sokratis Sinopoulos mee op een fascinerende reis langs traditionele en nieuwe muziek uit onder andere Griekenland, Turkije, Armenië, Iran en India.

Thracië was in de tijd van de oude Grieken het centrum van de muzikale cultuur, niet alleen van Griekenland, maar ook van de landen daaromheen. Voor Queyras vormt de naam van het gebied een mooie metaforische beschrijving van dit muzikale project: “Met Beyond Thrace willen we bruggen slaan tussen de verschillende muziekculturen die slechts oppervlakkig ver van elkaar verwijderd zijn.”

Drie muzikale geestverwanten

Jean-Guihen Queyras en de Iraanse broers Keyvan en Bijan Chemirani kennen elkaar al sinds hun jeugd in de Haute-Provence. Hij werd een internationaal veelgevraagd cellist, de broers ontwikkelden zich tot virtuoze bespelers van de zarb en daf, percussie-instrumenten uit Iran en omstreken. De Griekse componist en muzikant Sokratis Sinopoulos is een internationale grootheid op de lyra, maar vooral een muzikale duizendpoot voor wie ieder etiket bij voorbaat tekortschiet.

The Mix – à la carte menu

The Mix – à la carte menu. Kom een heerlijk hapje eten in ons gloednieuwe restaurant The Mix in De Oosterpoort. Mix hier naar eigen smaak je wereldse gerechten in een kleurrijke omgeving. Geniet van heerlijk eten en muziek onder één dak en altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer