Janine Jansen and Friends – J.S. Bach

Janine Jansen and Friends – J.S. Bach

Janine Jansen and Friends – J.S. Bach

  • Zaterdag 14 december 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 14 december 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Through this link you can read the english version.

J.S. Bach: Vioolconcert nr. 2 in E, BWV 1042 / J.S. Bach: Vioolconcert in d, BWV 1052R / J.S. Bach: Vioolconcert in a, BWV 1041 / J.S. Bach: Dubbelconcert voor viool en hobo in c, BWV 1060 / Concert voor  2 violen in d, BWV 1043

Stervioliste opnieuw naar Groningen
Hét hoogtepunt van het afgelopen klassieke muziekseizoen was het al maanden van tevoren uitverkochte concert van Janine Jansen en de Academy of St. Martin in the Fields. Sinds haar exclusieve platendeal met Decca tien jaar geleden groeide zij met raketsnelheid uit van veelbelovend vioolmeisje tot een van ’s werelds sterviolisten. Onder de Nederlandse klassieke instrumentalisten is Jansen een van de weinigen met een grote internationale carrière.

Dat ze voor de tweede keer binnen een jaar naar Groningen komt, mag dan ook bijzonder heten. Tijdens dit concert keert ze, bijgestaan door een aantal muzikale vrienden, terug naar haar roots: de vioolmuziek van Johann Sebastian Bach. De Duitse grootmeester was goed op de hoogte van wat er in de landen om hem heen gebeurde. Voor zijn vioolconcerten vond hij inspiratie in Venetië, bij Vivaldi. Zo begint Bachs bekende ‘Vioolconcert in E, BWV 1042’ met een aantal krachtige akkoorden, een typisch stijlmiddel van Vivaldi. Bekijk hier alvast het programmaboekje.

Lees hier een interview met Janine Jansen in NRC over haar nieuwe CD.

Lees hier een interview met Janine Jansen in De Volkskrant.

“Janine Jansen heeft je onmiddellijk in haar ban.” (Luister)

“Het is moeilijk niet in hysterische superlatieven te vervallen bij het luisteren naar deze begenadigde violiste.” (Luister)

‘Veel barokviolisten kunnen nog iets leren van Jansens perfecte balans tussen barokke beweeglijkheid en lyrisch drama.’

Lees de recensie van ‘Bach Concertos’ in de NRC

★★★★ NRCdoor
Floris Don