James TW

James TW

+ support: Callum Beattie

James TW

+ support: Callum Beattie

  • Vrijdag 30 maart 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 30 maart 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

De 20-jarige singer-songwriter en ‘rising star’ James TW komt op 30 maart terug naar De Oosterpoort! Na de uitverkochte show vorig jaar heeft hij bepaald niet stil gezeten en dus heeft hij een heleboel nieuwe muziek voor zijn show op Goede Vrijdag in de Grote Zaal. Een Goede Vrijdag wordt het zeker…

Buitenkansje: voor dit concert zijn meet & greet packages beschikbaar. Dat betekent dat je bij aankoop van een speciaal ticket een aantal extra’s krijgt, zoals:
– een meet & greet met James TW
– een fotomoment met James TW
– eerdere entree
– eerder toegang tot de merch desk

Buitenkansje: voor dit concert zijn meet & greet packages beschikbaar. Dat betekent dat je bij aankoop van een speciaal ticket een aantal extra’s krijgt, zoals: – een meet & greet met James TW – een fotomoment met James TW – eerdere entree – eerder toegang tot de merch desk

– een speciale ‘Limited Edition’ James TW-poster (niet beschikbaar bij de merch desk of in de online winkel)

Als echte liefhebber is dit natuurlijk een ‘must have’, maar wees snel: de tickets zijn beperkt verkrijgbaar.

Successen

Zijn debuut-EP First Impressions leverde ruim 37 miljoen Spotify streams op. De single When You Love Someone was direct na de eerste radio-airplay de meest gezochte track in de Shazam Music Charts en werd veelvuldig gedraaid op 3FM. James, ook wel ‘de nieuwe Ed Sheeran’ genoemd, tourde eerder als support-act van Shawn Mendes de wereld rond en stond ook al op Eurosonic Noorderslag. Op 30 maart is hij terug in Groningen om (nóg meer) harten te veroveren met zijn prachtige stem en ijzersterke liedjes.

Onmiskenbaar talent

James groeide op in een klein Engels dorpje, ongeveer twee uur rijden vanaf London. Zijn vader speelde in een band die vooral op bruiloften te zien was. Toen de drummer uit de band van James’ vader niet meer in staat was om te drummen, gaf hij zijn zoon de kans. Vanaf dat moment werd James verliefd op optreden en groeide de passie voor muziek.
Toen daarna zijn vaardigheden als multi-instrumentalist verbeterden, begon hij coverliedjes op YouTube te plaatsen. Zijn video’s laten een onmiskenbaar talent zien met een immense technische aanleg en een vraatzuchtige wil om te leren.

Jong volwassen

De discipline heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen en resulteerde in een duidelijk blues- en jazz-achtig, singer-songwriter geluid dat doet denken aan John Mayer en Jamie Cullum, twee artiesten waardoor James TW werd geïnspireerd.
Hij kan ook ballads produceren die doen denken aan het werk van Ed Sheeran en streeft ernaar de stemnuances van soulmuziek en gitaarriffs van moderne blues te evenaren. Ondanks zijn jeugd bieden de teksten van James een duidelijk gezichtspunt en raakt hij een ieder met nummers over de liefde en de wereld om ons heen. “Ik wil dat mensen zich kunnen herkennen in mijn muziek. Dat ze denken: Hoe komt het toch, dat hij precies beschrijft hoe ik mij voel?”.

Meet & greet package

“Ik wil dat wanneer mensen mijn muziek horen, ze denken: Hoe komt het toch, dat hij precies beschrijft hoe ik mij voel“, zegt James. Dit meemaken? Koop dan nu je tickets voor dit concert op Goede Vrijdag! Dit kan vanaf 13 december via deze pagina. Ook zijn er voor dit concert aanvullende ‘meet & greet packages’ beschikbaar, bestaande uit:

  • eerdere entree
  • eerder toegang krijgen tot de merch desk
  • een speciale ‘Limited Edition’ James TW-poster (niet beschikbaar bij de merch desk of in de online winkel)
  • last but not least: een meet & greet en een fotomoment met James TW!

Support: Callum Beattie

Callum Beattie is een jonge singer-songwriter uit Edinburgh. Zijn pop-rock nummers bevatten inspirerende en scherpzinnige teksten.

Website James TW

Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

“James TW’s music is authentic, relatable and of an incredible standard, regardless of James’ age, which continues to lead him along a very exciting career path to potential future success.”

Lees hier het volledige concertverslag.

Concertverslag WPGM (Lauren Hurrell)

“Incredibly talented”

Huffington Post

“Undoubtedly one of the UK’s brightest musical hopes.”

Spotify UK

Tickets: via this website, our box office, local record store Plato and ticketmaster.nl