Jakop Ahlbom

Jakop Ahlbom

HORROR

Jakop Ahlbom

HORROR

  • Zaterdag 7 februari 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 7 februari 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Verbluffende griezelvoorstelling
Jakop Ahlbom laveert met zijn mix van theater, mime, dans en illusionisme op intrigerende wijze tussen waan en werkelijkheid. In ‘HORROR’ creëert hij een duistere wereld, waarin virtuele krachten mensen manipuleren en veranderen. De personages denken hun virtuele leven onder controle te hebben en gebruiken het om hun verlangens waar te kunnen maken, zonder dat het hun werkelijke bestaan beïnvloedt. Hun virtuele alter ego’s infiltreren echter langzaam maar zeker in hun echte levens, met alle gevolgen van dien…

“Ook voor degenen die die de filmklassiekers niet kennen valt er een hoop kinderlijk plezier aan te beleven om anderhalf uur op het puntje van je stoel te zitten…Er wordt gezweefd, verdwenen en verschenen dat het een lieve lust is….Mimeliefhebber of horrorfan, ‘Horror’ levert in deze koude, donkere dagen iedereen een mooi excuus om lekker tegen elkaar aan te kruipen voor een hartverwarmend, theatraal potje griezelen.’” (Trouw)

Geschikt vanaf 15 jaar!

http://youtube.com/watch?v=e7-BiNziy5c" data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/e7-BiNziy5c/maxresdefault.jpg">

“Superieur griezelen. Ook de sfeer pakt Alhbom angstaanjagend goed. Het is een fijne mix van onheilspellendheid, zwarte humor en hardcore horror..”

★★★★ Theaterkrant

 “En nu blijkt dat horror ook het podium weet te veroveren.” (…) “Jakop Ahlbom creëert een adembenemende nachtmerrie.” (…) “De hoofdmoot is het voortreffelijke spel van de groep mimers rond Ahlbom. Vooral in de fraai gestileerde gevechten blijkt de grandioze lichaamsbeheersing van de spelers.”

★★★★ Dagblad van het Noorden

“Een voorstelling in de beste Ahlbom-traditie met fijne special effects, geestig en onweerstaanbaar eng.”

★★★★ de Volkskrant

“Lekker griezelen met afgehakte ledematen, zwevende lijken en bezeten lichamen. Het leek voorbehouden aan film, maar theatermaker Jakop Ahlbom krijgt het voor elkaar in een theaterzaal.” (…) “Heerlijk extreem is een komische slapstickfinale met in de hoofdrollen het keukenmes, de houthakkersbijl en veel bloed.”

★★★★ NRC

“Ahlbom creëert een adembenemende nachtmerrie.”

★★★★ Leeuwarder Courant

“Alles klopt aan deze fascinerende horror-voorstelling.”

Haarlems Dagblad

“De grenzen van de inventiviteit in theaterstuk Horror zijn verbluffend.”

★★★★ Het Parool

“Dat Ahlbom theater maakt en geen film maakt het plezier alleen maar groter. Niks geen gelikte computer effecten; de geestverschijningen en bewegende meubels bevinden zich live onder je neus.”

★★★★ Trouw

concept en regie: Jakop Ahlbom ∙ spel: Luc van Esch, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger, Silke Hundertmark, Sofieke de Kater, Gwen Langenberg, Thomas van Ouwerkerk en Reinier Schimmel ∙ vormgeving: Douwe Hibma en Jakop Ahlbom ∙ soundscape: Wim Conradi