Izhar Elias, Menno & Paul de Nooijer

Izhar Elias, Menno & Paul de Nooijer

De Folly - Fake Art & Real Truth

Izhar Elias, Menno & Paul de Nooijer

De Folly - Fake Art & Real Truth

  • Vrijdag 13 oktober 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Izhar Elias, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, is een van de veelzijdigste gitaristen van dit moment. Tijdens dit concert speelt hij de akkoorden van La Folia, een van de oudste thema’s in de Europese muziek, en bloedmooie muziek van o.a. Boccherini, Rossini, Bizet, Schubert en Reich. Paul en Menno de Nooijer, wereldwijd bekend om hun stop-motion kunst, zorgen met projecties voor een intrigerend schouwspel waarbij echt en nep door elkaar lopen.

Een intrigerende mix van muziek en projecties over echte waarheden en nepkunst. En andersom

 

We zien een tempeltje. Of nou ja, tempeltje, het is bouwwerkje – ook wel folly genoemd – dat als decoratie werd neergezet in negentiende-eeuwse tuinen. Zo werd je als wandelaar als het ware voor de gek gehouden. Ook in De Folly weten we eigenlijk niet goed waar we naar kijken. Wat is echt en wat is nep? Je ziet en hoort meerdere gitaristen variaties spelen op het beroemde akkoordenschema van La Folia, maar welke gitarist is nu echt en welke een levensgrote projectie? Paul en Menno de Nooijer zorgen voor een verrassend spektakel met projecties en fotoanimaties. Maar wanneer gaan de foto’s over in video of in realiteit?

Programma en bezetting:
Folia-variaties en werken van Luigi Boccherini (Fandango), Steve Reich, Gioachino Rossini, Georges Bizet, Franz Schubert, Chiel Meijering e.a.

gitaren: Izhar Elias | videokunst: Paul en Menno de Nooijer

The Mix – à la carte menu

Kom een heerlijk hapje eten in ons à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet in een kleurrijke omgeving van heerlijk eten en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer