Introdans

Introdans

Mediterranee

Introdans

Mediterranee

  • Maandag 22 januari 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 22 januari 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Zinderend programma vol sensualiteit

“Top-entertainment in frivole passen, wulps heupgedraai en overdadig schouderwerk in uni-grijs kostschoolkostuum met paardrijcap. De deugdzame kniekousen maakten het helemaal af, deze revue van uit de hand gelopen charleston en quickstep, van komisch mislukte tango en hupse konijnensprongen. Groot feest!” (Dagblad van het Noorden ****)

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling geeft Linda Koezen – Zandbergen een inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 2,50 kunt u meebestellen bij uw bestelling. Heeft u al kaarten gekocht, dan kunt u de inleiding hier bestellen.

Extra informatie

Extra informatie

In Scènes en Dans Magazine  zijn artikelen verschenen over Jorge Pérez Martínez en Cayetano Soto, choreografen die beide een stuk maken voor MÉDITERRANÉE. Ze vertellen dan ook over zichzelf en de stukken die zij voor Introdans maken.

Introdans dompelt de Stadsschouwburg onder in zuidelijke sferen met werk van Spaanse choreografen. Hun benadering van dans is er één vol Latijns temperament, sensualiteit en levenslust. Cayetano Soto komt royaal aan bod. De avond wordt geopend met een nieuw werk van zijn hand, gevolgd door het gevoelige ‘Sortijas’ en het veelgeprezen ‘Conrazoncorazon’, een geestig, uitbundig en snel ballet waarbij het dansplezier van het podium spat. De jonge choreograaf Jorge Pérez Martínez komt met een nieuwe creatie, waarvoor hij het voltallige Introdans-ensemble inzet. Het wonderschone ‘Rassemblement’ van Spanjes bekendste choreograaf, Nacho Duato, maakt dit zinderende programma compleet.

“De strenge geometrische formaties en unisono scherpte van de dans staat haaks op de losse fifties bossanova en vette Franse chansons die de dans muzikaal ondersteunen. Heerlijk”. (Trouw****)

 

“Top-entertainment in frivole passen, wulps heupgedraai en overdadig schouderwerk in uni-grijs kostschoolkostuum met paardrijcap. De deugdzame niekousen maakten het helemaal af, deze revue van uit de hand gelopen charleston en quickstep, van komisch mislukte tango en hupse konijnensprongen. Groot feest!”

★★★★ Dagblad van het Noorden

“Spaanse toonzetting, Hollandse invloeden: Albéniz meets Vermeer. Mooi was het wel.”

★★★★ Dagblad van het Noorden

“De paradox van de strak getemde passie tekent Méditerranée (…) door vileine tikjes en subtiele handgebaren krijgt het opgelegde pandoer iets ongemakkelijks, alsof ze flirten met gevaar”.

★★★★ Volkskrant

“De strenge geometrische formaties en unisono scherpte van de dans staat haaks op de losse fifties bossanova en vette Franse chansons die de dans muzikaal ondersteunen. Heerlijk”.

★★★★ Trouw

“Het is en blijft een modern dansstuk en techniek en snelle bewegingen staan in deze choreografie voorop met een humoristische twist waarvan u ook aan de dansers kan zien dat ze genieten om het stuk te dansen.”

★★★★ Theaterparadijs

“In dit programma toont Cayetano Soto zich de Pedro Almodóvar van de dans in het heerlijke fuifnummer ‘Conrazoncorazon’. Net als de Spaanse filmregisseur jongleert hij met dat typisch Spaanse gevoel van camp en drama, met een knipoog en Latijnse passie.”

★★★★ Trouw

Latin temperament, sensuality and joie de vivre

Introdans immerses the Stadsschouwburg in a southern atmosphere with work by Spanish choreographers. Their interpretation of dance is full of Latin temperament, sensuality and joie de vivre. Cayetano Soto clearly leaves his mark. The evening starts with a new piece by his hand, followed by the sensitive ‘Sortijas’, and the much-praised ‘Conrazoncorazon’, a humorous, exuberant, and swift ballet the dancers clearly enjoy performing. Young choreographer Jorge Pérez Martínez presents a new creation for which he puts the entire Introdans ensemble to action. The gorgeous ‘Rassemblement’ by Spain’s most-renowned choreographer, Nachu Duato, completes this shimmering programme.