Het Sterrehuis (10+)

Het Sterrehuis (10+)

Het Laagland

Het Sterrehuis (10+)

Het Laagland

  • Vrijdag 7 maart 2025
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 7 maart 2025
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:30 start of event
  • (Times are subject to change)

In de grappige en aangrijpende festivalhit van Cultura Nova 2022 blikken vier kinderen terug op hun jeugd in een kindertehuis. In de prijswinnende theatertekst van Annet Bremen wil Mea niets liever dan naar een pleeggezin, zoekt Frenkie zijn familie, mist Peet zijn moeder en wil Summer nooit meer terug naar huis.

Het Sterrehuis is een even aangrijpende als lichte voorstelling over vier kinderen die terugblikken op hun jeugd in een kindertehuis. Laaglandhuisschrijver Annet Bremen liet zich inspireren door het Heerlense Sterrehuis, exemplarisch voor vele kindertehuizen uit de jaren 70. Haar prijswinnende theatertekst is actueler dan ooit, gebaseerd op Bremens onderzoek en interviews met voormalig Sterrehuis kinderen en medewerkers. De voorstelling was in 2022 dé festivalhit van Cultura Nova en ontving lovende reacties van pers en publiek. Een theatertournee kon niet uitblijven.

“Een even grappig en speels alsook grimmig en aangrijpend relaas over de loyaliteit aan falende ouders, het verlangen naar een thuis en het moeten auditeren voor pleeggezinnen.” – de Volkskrant ★★★★

Het Sterrehuis is bekroond met de Nederlands-Duitse theatertekstprijs Kaas & Kappes 2023 en genomineerd voor Toneelschrijfprijs 2023.

CONCEPT & TEKST Annet Bremen / REGIE Silke van Kamp / SPEL Jantien Fick, Adina Macpherson, Scott Robin Jun, Marie-Mae van Zuilen / FOTOGRAFIE Wietger Mosch

Voor welke leeftijd?

Voor welke leeftijd?

Er is niets zo leuk als een voorstelling bezoeken met je kinderen. We begrijpen dat je soms niet kunt wachten tot je kind de juiste leeftijd heeft. De leeftijdsaanduiding bij onze (familie)voorstellingen is er echter niet voor niets: voorstellingen kunnen voor te jonge kinderen onbegrijpelijk of zelfs griezelig zijn. Neem je toch een kind mee onder de aangegeven leeftijdsgrens, dan kunnen we je de toegang weigeren of een plek achterin of bovenin de zaal toewijzen.