Het schaap Veronica (6+)

Het schaap Veronica (6+)

Het Nationale Toneel / NTJong

Het schaap Veronica (6+)

Het Nationale Toneel / NTJong

  • Zaterdag 2 januari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 2 januari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Annie M.G. Schmidt voor de hele familie
Na het zeer succesvolle ‘Polleke’ verovert NTjong ditmaal de harten van jong en oud met een vrolijke, eigenzinnige familievoorstelling over het beroemde schaap van Annie M.G. Schmidt. Het schaap Veronica lapt alle regels aan haar laars en heeft een heel eigen willetje. Samen met de drukke dames Groen en de koppige Dominee vormt ze een wonderlijk, maar herkenbaar modern gezin. Een knusse, gezellige en burgerlijke wereld die op hilarische wijze te grazen wordt genomen met liedjes en sing-a-long voor jong publiek.

Wintervuur
Deze voorstelling is onderdeel van jeugdtheaterfestival Wintervuur.

DOEN! Kom knutselen of spelen met Het Schaap Veronica: Het schaap Veronica zet de Stadsschouwburg op z’n kop tijdens Wintervuur! Knutsel vanaf 14 uur mee aan de schaapskudde van NTjong  of maak je eigen (Veronica)ketting. Liever gezellig een spelletje doen? Speel dan mee met ‘Schaap erger je niet’, de NTjong-variant van het beroemde bordspel.

“Het is gek. Het is absurd. Het is grappig. Maar het is vooral heel erg Annie M.G. Schmidt.”

★★★ Telegraaf – Esther Kleuver

tekst: naar Annie M.G. Schmidt ∙ regie: Noël Fischer ∙ spel: Willemijn Zevenhuizen, Eva Zwart, Michiel Bijmans, Titus Boonstra, Jolle Roelofs.