NT – Het derde huwelijk / Tom Lanoye

NT – Het derde huwelijk / Tom Lanoye

GEANNULEERD

NT – Het derde huwelijk / Tom Lanoye

GEANNULEERD

  • Vrijdag 22 maart 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 22 maart 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Maandag 3 december kregen we het verdrietige bericht dat acteur Jeroen Willems plotseling is overleden. Jeroen Willems zou in maart 2013 de hoofdrol in ‘Het Derde Huwelijk’ van het Nationale Toneel en Het Derde Bedrijf op zich nemen. De gezelschappen hebben besloten de voorstelling niet meer te maken.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Theu Boermans:
“We zouden in januari gaan repeteren voor Het Derde Huwelijk van Tom Lanoye. We zouden er zowel een toneelstuk als een film van maken. Het verdrietige is dat we voor het eerst zouden samenwerken en we verheugden ons er allebei op. Jeroen had een enorme intensiteit en zocht de diepte op. Hij zoog aandacht op het toneel. Aan de andere kant had hij een existentiële twijfel en kon hij cynisch zijn. Dat is een keerzijde van het talent. Maar wat een verlies, ik ben verbijsterd. Jeroen was één van de grootste acteurs van onze tijd.”


Vlaamse bestseller op toneel

De roman ‘Het derde huwelijk’ van Tom Lanoye wordt verfilmd en bewerkt tot toneelstuk. Theu Boermans regisseert zowel de toneel- als bioscoopversie en acteur Jeroen Willems speelt in beide de hoofdrol. Maarten Seebregs is een ontslagen locatiescout die de liefde van zijn leven pas heeft begraven. Cynisch maar met een glimlach leeft hij van zijn laatste centen. Dan doet een vreemde hem een voorstel: trouwen met zijn Afrikaanse verloofde. De man zelf wordt, na twee huwelijken met buitenlandse meisjes, in de gaten gehouden door de Dienst Vreemdelingenzaken. Zodra het meisje de Belgische nationaliteit heeft, kunnen ze scheiden, met behoud van haar bruidsschat. De man stelt één restrictie: “Je trouwt met haar, maar raak haar aan en ik sla je morsdood.”

regie: Theu Boermans · spel: Jeroen Willems e.a.