Het Nationale Toneel

Het Nationale Toneel

De Storm / William Shakespeare

Het Nationale Toneel

De Storm / William Shakespeare

  • Maandag 17 maart 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 17 maart 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Een Shakespeare-avond met grote namen
Met ‘De Storm’ pakt regisseur Johan Doesburg de draad van zijn eigenzinnige Shakespeare-regies weer op. Een grote cast met sterren als Mark Rietman, Jaap Spijkers Anniek Pheifer en aanstormende talenten als Hannah Hoekstra en Reinout Scholten van Aschat zet deze tragikomedie over macht, wraak, vergeving en liefde op de planken.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding. Daphne Smets verzorgt de inleiding en interviewt hierin acteur Jaap Spijker.
Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Ooit was Prospero heerser over het machtige Milaan, tot hij door zijn broer Antonio van de troon werd gestoten en naar een afgelegen eiland verbannen. Nu beheerst Prospero het leven van zijn dochter Miranda, de luchtgeest Ariel en Caliban, de oorspronkelijke koning van het eiland. Maar als op een dag zijn verraderlijke broer met zijn aanhang langs het eiland vaart, ziet Prospero de kans schoon om hen te straffen. Hij ontketent een storm, die het schip doet zinken en de opvarenden op het eiland laat aanspoelen. Aanvankelijk is hij uit op wraak, maar zou vergeving hem niet nog machtiger maken?

In ‘De Storm’ geeft Shakespeare een kritische blik op macht in de maatschappij. Het stuk toont de storm in het hoofd van een man van middelbare leeftijd. Tegelijkertijd is het een sprookje over verloren illusies, over bittere wijsheid en volhardende hoop.

Door Erica Smits

“Er wordt goed gespeeld, met effectieve en mooie ondersteuning van vormgeving en muziek. Zoals je ook zou mogen verwachten van een toneelgezelschap met het kaliber van het Nationale Toneel.”

★★★ Theaterkrant

Door Karin Veraart

“Storm als mal en magisch eilandavontuur.”

★★★ NRC

De makers:
Frank Albers – vertaling
Johan Doesburg – regie
Mark Rietman, Pieter van der Sman, Jaap Spijkers, Vincent Linthorst, Anniek Pheifer, Jappe Claes, Reinout Scholten van Aschat, Hannah Hoekstra, Hajo Bruins e.a. – spel
Harry de Wit – livemuziek