Het Nationale Theater

Het Nationale Theater

The children

Het Nationale Theater

The children

  • Vrijdag 25 oktober 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Eric de Vroedt brengt dé Britse theaterhit van de laatste jaren naar Nederland. De jonge auteur Lucy Kirkwood is de nieuwste ster aan het Britse theaterfirmament. Volgens The New York Times schreef zij “een verbijsterend en opwindend stuk, vol kippenvelmomenten en suspense”.

Hazel en Robin worden geëvacueerd na een ramp met de kerncentrale, waar ze ooit werkten als kernfysici. Dan staat plotseling oud-collega Rose voor de deur met een verpletterend voorstel. Kirkwoods grimmige en grappige conversatiestuk roept herinneringen op aan de realiteit van Fukushima en Tsjernobyl. Regisseur Eric de Vroedt werd meteen gegrepen door de tekst, die met vlijmscherpe dialogen het grote dilemma van deze tijd aansnijdt: gaan we verder met ons comfortabele leven of nemen we de verantwoordelijkheid om de rotzooi op te ruimen? Gespeeld door een topcast met o.a. Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle en Sylvia Poorta.

The Children is intelligent drama over nalatenschap en verantwoordelijkheid.”

NRC ★★★★

“’The Children’ snijdt interessante onderwerpen aan, en de personages zijn prettig ontaard.”

De Volkskrant ★★★

“Magistraal einde.”

Theaterkrant

“Antoinette Jelgersma, Sylvia Poorta en Stefan de Walle spelen intelligent en met flair”

Trouw ★★★

“De geluidseffecten zijn spectaculair, net als de slotscène, die voor meerdere interpretaties vatbaar is.”

Scenes

“Pijnlijk lesje in zelfopoffering.”

Telegraaf

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Kaarten à € 2,75 je meebestellen bij je bestelling of apart bestellen wanneer je al kaarten hebt.

tekst Lucy Kirkwood / vertaling Rik van den Bos / regie Eric de Vroedt / met Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle, Sylvia Poorta / dramaturgie Karim Ameur, decor Maze de Boer, kostuum Lotte Goos, licht Bernie van Velzen, geluid Florentijn Boddendijk & Remco de Jong