Het Nationale Theater

Het Nationale Theater

Onze straat

Het Nationale Theater

Onze straat

  • Dinsdag 23 april 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15: start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Onze Straat gaat over een straat, in een stad, ergens in Europa. Een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, een wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen.

In drie grote scènes zien we hoe de tijd door de straat heen trekt. Gedurende de avond leren we negen bewoners kennen. We zien hoe hun levens zich in twaalf jaar ontwikkelen. En hoe om hen heen de straat verandert: mensen verhuizen, er ontstaan liefdes, kinderen worden geboren, ouderen sterven. Niets blijft zoals het is, maar het leven gaat door.

Je zit rondom de acteurs op het toneel. Tussen de scènes en na afloop van de voorstelling worden hapjes en drankjes uitgedeeld. Het van dichtbij volgen van een intieme voorstelling op het toneel in een verder helemaal lege schouwburg, zorgt voor een onvergetelijke theaterbelevenis.’

Onze Straat is een nieuwe toneeltekst van Nathan Vecht (Kunsthart, Aquarium, In de ban van Broadway), gebaseerd op de Amerikaanse klassieker Our Town van Thornton Wilder.’

“In een setting van toneel op toneel zit je bovenop het spel, waardoor je intensiever mee kunt leven met de verschillende personages.” (Dagblad van het Noorden ★★★)

“Moderne geschiedschrijving als ode aan verdraagzaamheid”  (Scènes ★★★★)

“Fijne vertelling over het onbeduidende alledaagse.” (Theaterkrant)

“Veel van de warmte en charme in Onze straat komt van het fijnzinnige spel van het ensemble, waarin de twintigers opvallen.” (NRC ★★★)

Extra informatie

Extra informatie

Deze voorstelling is onderdeel van de reeks in de Stadsschouwburg met als thematiek maatschappelijke verbondenheid. Bekijk alle voorstellingen.

van: Het Nationale Theater i.s.m. Adelheid+Zina | tekst: Nathan Vecht | regie: Daria Bukvić | met: Scott Beekhuizen, Ali Çifteci, Joy Delima, Tamar van den Dop, Antoinette Jelgersma/ Marisa van Eyle, Yela de Koning, Nazmiye Oral, Romana Vrede, Stefan de Walle, Mark Lindeman | publiciteitsbeeld: Gordon Meuleman