HNTjong & Het Nationale Theater

HNTjong & Het Nationale Theater

Romeo en Julia

HNTjong & Het Nationale Theater

Romeo en Julia

  • Zaterdag 2 november 2024
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 2 november 2024
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

 Een spectaculaire remake van Shakespeares Romeo & Julia. In deze gloednieuwe versie staan 13 acteurs en dansers in de kapotte stad Verona. Er vloeit geen bloed meer door de straten maar het oprukkende zeewater heeft de ruimte opgeslokt. Hier komt deze mythe over liefde, familie, vriendschap en verraad weer tot leven. Kunnen Romeo (Vanja Rukavina) & Julia (Soumaya Ahouaoui) ontsnappen aan hun verhaal en omgaan met de druk van de familie?

Hopeloze liefde en onmogelijke keuzes

Wat als je grote liefde een pad kiest dat jij niet kunt volgen. Kan je dan nog aan het noodlot ontsnappen en een eigen leven opbouwen? In de afgebroken stad Verona liggen de straten die ooit levendig waren, er nu verlaten en verwoest bij. De twee familie’s Capuletti en Montague zijn op zoek naar een nieuwe balans, naar een leven dat past bij hun veranderende omgeving.

Gloednieuw en eeuwenoud

Deze versie van het wereldberoemde verhaal is geïnspireerd op de belangrijkste momenten uit Romeo & Julia, maar speelt zich af in een nieuw eigentijds universum. Aanstormend talent Melissa Knollenburg schrijft de nieuwe tekst, de choreografie is van Shailesh Boharan van Illusionary Rockaz Company en de regie is in handen van Noël Fischer.

Acteurs: Soumaya Ahouaoui, Vanja Rukavina, Rick Paul van Mulligen, Yamill Jones, Ayisha Siddiqi & Kharim Amier  / Dansers: Noor Jayani, Herrold Anakotta, Ali Zanad, Tara Pula, Oliver Wagstaff, Tosca Knauf  / Regie: Noël Fischer  / Choreografie: Shailesh Bahoran  / Tekst: Melissa Knollenburg op basis van Shakespeare / Dramaturgie: Martine Manten  / Kostuumontwerp: Carly Everaert  / Decorontwerp: Thomas Rupert & Roos Veenkamp