Het Laagland

Het Laagland

Gewoon held (8+)

Het Laagland

Gewoon held (8+)

  • Zondag 23 december 2018
  • Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 14:25: Zaaldeuren open
  • 14:30: Aanvang voorstelling
  • 15:35: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

Supernormaal superverhaal

Vier superhelden zijn er helemaal klaar mee. Voorgoed. Vanaf nu moet je zelf de wereld maar verbeteren. En aan al die torenhoge verwachtingen voldoen. De superhelden gooien hun heldenkostuums uit en schudden alle megakrachten en superskills van zich af. Weg met die hoge prestatielat! Deze vier willen alleen nog maar gewóón zijn. Gewone mensen, met normale krachten en normale gedachten. Dat je dan niet altijd de beste bent: heerlijk! Niet alles snapt: fantastisch! Niet alles kunt: super, man!
Maar deze overgang valt nog niet mee. Als dit viertal hun superheldendom laagje voor laagje afpelt, ontdekken ze waarom jezelf zijn zo moeilijk is. Niet meer sterk als staal zijn, is fijn. Maar een jampotje niet open krijgen, dat is toch een beetje gênant. En falen? Doodeng! Moet je een held zijn om geen held te zijn? Maar dan ben je dus toch een held?! Ingewikkeld, zelfs voor een gewone held.
Het Laagland brengt na JORIS & DE DRAKENTEMMERS (winnaar Zapp Theaterprijs) deze nieuwe heldenvoorstelling, in een regie van Lennart Monaster (Bezoek voor Beer, De Kleine Cowboy), voor alle helden van 8 tot 108.

Extra informatie

Extra informatie

Deze voorstelling is onderdeel van het jeugdtheaterfestival Wintervuur, klik hier voor meer informatie en voorstellingen tijdens de kerstvakantie.

Superhelden verkleedfeest

Heb jij ook een superheld en vind je het leuk om je te verkleden? Kom dan verkleed als je favoriete superheld naar de voorstelling.

“Hartverwarmend.”

★★★★ De Limburger

”Deze propvolle, energieke jeugdvoorstelling biedt een tegenwicht aan de prestatiemaatschappij, het moeten-moeten-moeten van school en sport en muziekles.”

Theaterkrant

concept en idee: Inèz Derksen | regie: Lennart Monaster | spel: Folmer Overdiep, Gijs Nollen, Kiki van Aubel en Aafke Buringh