Het Houten Huis

Het Houten Huis

Muziek van beneden (4+)

Het Houten Huis

Muziek van beneden (4+)

  • Maandag 28 december 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 28 december 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Eén groot kijkfeest” (Dagblad van het Noorden *****)
Het Houten Huis is het jeugdtheatergezelschap van het Noorden. De magische voorstellingen zijn werkelijk een feest om naar te kijken: vol met rijke fantasie, prachtige beelden, woordeloze poëzie en wonderschone (live) muziek.
‘Muziek van beneden’ is voor iedereen die buren heeft. De buurman beneden broedt op een reusachtig ei. Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig. De pianoleraar van beneden heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf. En ik, ik ben een konijn en morgen geef ik een feestje. Een familievoorstelling over een straat vol dichte deuren, overlopende harten, ongewone ontmoetingen en muziek die door alle muren dringt. “Niet te missen dit theaterseizoen.” (Dagblad van het Noorden *****)

Wintervuur
Deze voorstelling is onderdeel van jeugdtheaterfestival Wintervuur.

DOEN! Workshop ‘Aanbellen bij je buren’
Wat als je voor een deur staat. Je hebt geen idee wie er achter die deur woont. Bel je dan aan? Of niet? En wat vraag je dan?
Al spelend veranderen we in bijzondere, niet alledaagse types, die allemaal in dezelfde straat blijken te wonen. Ze ontmoeten elkaar op een bankje en langzamerhand leren ze elkaar beter kennen. En dan worden ze allemaal uitgenodigd voor een speciaal verjaardagsfeestje…
De workshop begint om 13.00 uur, max. 15 deelnemers (incl. ouders/verzorgers). Deelname is gratis, maar inschrijven is nodig! Stuur een mail naar:  info@hethoutenhuis.org o.v.v. aanbellen bij je buren.

DOEN! Koken voor je buren
De workshop begint om 13.00 uur, max 10 deelnemers (excl. ouders/verzorgers). > DEZE WORKSHOP ZIT VOL!

DOEN! Teken je eigen straat: In de foyer zijn speciale tekenplaten met wegen en kruispunten, waarop kinderen hun eigen straat en omgeving kunnen tekenen. Met een beetje puzzelen ontstaat er een grote plattegrond.

“De gedreven jonge makers van Het Houten Huis blijven in Muziek van beneden hun magisch-muzikale- nostalgische stijl trouw, maar overtreffen zich in deze voorstelling wat betreft timing, actie en gedetailleerdheid.”

★★★★★ DvhN

“De kracht ligt in een onuitputtelijke creativiteit om de wonderlijke scènes organisch en logisch te voorschijn te toveren.”

★★★★ de Volkskrant

Concept en regieondersteuning: Elien van den Hoek ∙ Regie: Anne van Dorp ∙ Spel: Marlies Hamelynck, Anne Harbers, Janice Slot, Maarten Smit, Marc Stoffels ∙ Compositie & spel: Radek Fedyk