Het Houten Huis

Het Houten Huis

Muziek van beneden (4+)

Het Houten Huis

Muziek van beneden (4+)

  • Zondag 18 oktober 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 18 oktober 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Eén groot kijkfeest” (Dagblad van het Noorden *****)
Het Houten Huis is het jeugdtheatergezelschap van het Noorden. De magische voorstellingen zijn werkelijk een feest om naar te kijken: vol met rijke fantasie, prachtige beelden, woordeloze poëzie en wonderschone (live) muziek.
‘Muziek van beneden’ is voor iedereen die buren heeft. De buurman beneden broedt op een reusachtig ei. Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig. De pianoleraar van beneden heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf. En ik, ik ben een konijn en morgen geef ik een feestje. Een familievoorstelling over een straat vol dichte deuren, overlopende harten, ongewone ontmoetingen en muziek die door alle muren dringt.
“Niet te missen dit theaterseizoen.” (Dagblad van het Noorden *****)

TOF! Teken je eigen straat

Voor en na de voorstelling zijn er leuke ‘kinder doe-dingen’ in de foyer. Zo zijn er tekenplaten met wegen en kruispunten, waarop kinderen hun eigen straat en omgeving kunnen tekenen. Met een beetje puzzelen ontstaat er een grote plattegrond.

Toffe Kastanjes
Je vervelen tijdens de herfstvakantie? Nergens voor nodig! Tijdens Toffe Kastanjes zijn er superspannende en/of voorstellingen te zien in de Stadsschouwburg en het Grand Theatre. En natuurlijk organiseren we allerlei leuke activiteiten rondom de voorstellingen. Kom je ook?

Toffe Kastanjes Je vervelen tijdens de herfstvakantie? Nergens voor nodig! Tijdens Toffe Kastanjes zijn er superspannende en/of voorstellingen te zien in de Stadsschouwburg en het Grand Theatre. En natuurlijk organiseren we allerlei leuke activiteiten rondom de voorstellingen. Kom je ook?

> Alle voorstellingen

“Wat een schoonheid, wat een meerlagigheid, wat een poëzie en vooral: wat een liefdevol precisiewerk. Over alles is nagedacht, ieder detail klopt, ieder scènebeeld is een schilderijtje op zich.”

★★★★★ DvhN

Concept en regieondersteuning: Elien van den Hoek ∙ Regie: Anne van Dorp ∙ Spel: Marlies Hamelynck, Anne Harbers, Janice Slot, Maarten Smit, Marc Stoffels ∙ Compositie & spel: Radek Fedyk