Het Filiaal

Het Filiaal

Een ijskoud wonder (8+)

Het Filiaal

Een ijskoud wonder (8+)

  • Zaterdag 4 januari 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 4 januari 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Hét feelgood sprookje voor winterse dagen            Kerstvakantie

‘Een ijskoud wonder’ is typisch zo’n voorstelling waar je tijdens winterse dagen met het hele gezin naar toe gaat en warm en blij vandaan komt. Het fantasierijk verhaal is geïnspireerd op de prachtige kerstklassiekers ‘It’s a Wonderful Life’ van Frank Capra en ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens en door Don Duyns (o.a. ‘Woef Side Story’ en ‘Lang & Gelukkig’) en regisseur Monique Corvers geschreven met een knipoog naar de huidige bankencrisis. Tel daar bij op de humor, het visuele spektakel en de pakkende livemuziek en je hebt, zoals dat zo mooi heet, een echte ‘feelgood’ voorstelling.

‘Een ijskoud wonder’ gaat over Frank Beelen, een bankier die droomde van een groots en meeslepend leven. De hele wereld wilde hij zien: de Vesuvius, New York, opstaan in Bangkok en boodschappen doen in Mozambique. Maar in plaats van verre reizen en avonturen, werkt hij bij de bank van zijn vader. Als Frank buiten zijn schuld in problemen raakt, wenst hij in een opwelling dat hij nooit geboren was. Onmiddellijk verschijnt een mysterieus type dat zijn hand niet omdraait voor dergelijke verlangens. Als door een wonder krijgt Frank de kans om zijn wereld te zien als hij er niet was geweest.

‘Smeltende harten bij een ijskoud jeugdwonder.’
Lees hier de volledige recensie.

★★★★ Volkskrantdoor
Annette Embrechts

“Ontroerend kerstverhaal staat als een huis.” 

★★★★ Trouw

‘Roland Haufe speelt de goeiige bankierszoon Frank met een ontwapenende energie. Zijn opofferingen voor anderen maakt hij zo vol bruisende overtuiging dat het des te schrijnender wordt dat zijn eigen droom – de wereld buiten zijn geboortedorp Hoekseveen zien – nooit zal uitkomen.’
Lees hier de volledige recensie.

★★★★ Theaterkrant.nldoor
Brechtje Zwaneveld

tekst: Don Duyns, regie: Monique Corvers, compositie: Gábor Tarján, met o.a. Ramses Graus, Gerold Guthman, Roland Haufe, Mirthe Klieverik, Rombout Stoffers, Gábor Tarján, Alexander Wolff e.a.