Haydn Muziek Festival

Haydn Muziek Festival

Finale

Haydn Muziek Festival

Finale

  • Zondag 29 november 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 29 november 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Haydn Muziek Festival

Het Haydn Muziek Festival is sinds 1993 een jaarlijkse activiteit die kinderen van 6 t/m 12 jaar die minstens 2 jaar muziekles hebben, in de gelegenheid stelt op te treden en samen met andere kinderen te musiceren. Jaarlijks nemen ca. 100 kinderen uit de drie noordelijke provincies via muziekscholen en particuliere muziekdocenten deel aan het festival.

In november vinden de voorrondes plaats op het Prins Claus Conservatorium te Groningen. De finale vindt plaats in de kleine zaal van de Oosterpoort in Groningen. Er is een professionele jury, die de kinderen na het optreden in een persoonlijk gesprek samen met de ouders stimuleert met adviezen. Het Festival Orkest – dat bestaat uit de deelnemers aan de voorronde – speelt in de pauze van de finale.

Het festival, dat al meer dan 20 jaren bestaat, is nog altijd zeer succesvol en trekt altijd volle zalen. De activiteit is zowel cultureel als educatief en vooral erg leuk. Het geconcentreerd musiceren op niveau door jonge kinderen is daarbij ontroerend. Het evenement is uniek in Nederland.

Talentontwikkeling
Bestuur en Directie zijn van mening dat het HMF in hoge mate bijdraagt aan talentontwikkeling, temeer omdat zij jonge tot zeer jonge kinderen in haar deelnemersveld heeft. Muziekbeoefening/talentontwikkeling moet immers op jonge leeftijd beginnen. Het HMF stimuleert dat onmiskenbaar.
Vele oud-deelnemers zijn doorgestroomd naar het Haydn Jeugd Strijk Orkest (HJSO), het Prinses Christina Concours en naar diverse conservatoria. Sommigen hebben zelfs de grote podia bereikt.

Het Haydn Muziek Festival 2015 vindt plaats op 21 en 22 november (voorrondes) en 29 november (finale). Vanaf september 2015 kan je je aanmelden, de informatie komt dan hier op de website te staan.