Grigory Sokolov

Grigory Sokolov

Grigory Sokolov

  • Dinsdag 17 maart 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Als er zoiets als ‘dé pianist’ bestaat, dan heet hij Grigory Sokolov. Zijn leven staat volledig in dienst van de muziek. Hij slaapt slechts drie of vier uur per nacht, leidt een teruggetrokken leven, geeft zelden interviews, is wars van effectbejag en marketingcampagnes en streng vegetariër. Hij vindt het tijdverspilling om met orkesten te repeteren of cd’s op te nemen. 

Onafhankelijke geest

Een bijzondere en onafhankelijke geest al met al, die van een andere planeet lijkt te komen. Maar dan wel een planeet van onvoorstelbare muzikale schoonheid. De compromisloze toewijding klinkt door in Sokolovs recitals, die doorgaans plaatsvinden in de grootste en chicste concertzalen ter wereld. In april wordt hij zeventig en dat viert de Rus met een aantal recitals in Nederland. Het programma laat hij afhangen van de inspiratie van het moment.

Inleiding

Inleiding

Voorafgaand aan dit concert is er een inleiding door Bart de Graaf om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten à € 2,75 kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart bestellen wanneer u al kaarten heeft.

Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

“Je kunt je geluk zoeken in reizen, spirituele trips of boeken. Of je woont een recital bij van de Russische meesterpianist. Een avond Sokolov is tripvervangend, want zijn musiceren is zelf een avontuur van en voor de geest. Sokolov mag je niet missen.” (NRC Handelsblad)

“De fenomenale Russische pianist Grigory Sokolov torent in alle opzichten zo hoog uit boven zijn collega’s, dat zijn magische spel van een goddelijke orde is.” NRC Handelsblad ★★★★★