Gregory Porter

Gregory Porter

Gregory Porter

  • Dinsdag 15 oktober 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 15 oktober 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

North Sea Jazz presents Gregory Porter

Kaartverkoop:

kassa (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato, Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45 p/min) en www.ticketservice.nl

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

Een oprechte performer, met een groove die nooit stopt, een enorm virtuoze stem en een universele aantrekkingskracht als songwriter: zo kunnen we Gregory Porter het beste omschrijven. Zijn doel als songwriter is, naar eigen zeggen, “een oprechte boodschap over liefde, cultuur, familie en andere menselijke vreugde en pijn creëren”.

Porter is geen onbekende  voor de jazzliefhebber. Zijn debuutalbum, ‘Water’ (2010) werd genomineerd voor de ‘Best Jazz Vocal’ Grammy.  Zijn tweede album, ‘Be Good’ (2012) was genomineerd voor de ‘Best Traditional R&B Performance’ Grammy. Daarnaast is het album gehonoreerd met een Edison Award voor ‘Jazz Vocaal’ in 2012. Sommige critici noemen Porter zelfs een nieuwe “King of Jazz”, en scharen hem al onder grootheden als Joe Williams, Nat King Cole en Marvin Gaye.

Op zijn aankomende album ‘Liquid Spirit’ (zijn eerste release op het legendarische Blue Note label) werkt Porter weer samen met Chip Crawford (pianist), Emanuel Harrold (drummer), Aaron James (bassist), Yosuke Sato (altsaxofonist ) en Tivon Pennicott (tenorsaxofonist). Op de plaat worden onderwerpen aangesneden als de hoogte- en dieptepunten in zijn liefdesleven, zijn jeugd en sociaal-maatschappelijke beschouwingen. Porter blijft zichzelf zien als een jazzzanger maar ook op dit album zijn duidelijke Blues, Southern Soul en Gospel invloeden te horen.

Gregory Porter: Vocals
Chip Crawford: Piano
Yosuke Sato: Saxofoon
Aaron James: Bas
Emanuel Harrold: Drums

”Het is een wonderschone, knap gemaakte plaat geworden”.

Lees hier de volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie door Gijsbert Kramer van de Volkskrant

”Niet vernieuwend maar wel de beste van zijn generatie”

Lees de volledige albumrecensie

★★★★ Albumrecensie door Ruud Meijer van OOR