George & Eran Producties

George & Eran Producties

George & Eran worden racisten

George & Eran Producties

George & Eran worden racisten

  • Woensdag 20 februari 2019
  • Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:15: Stadsschouwburg gaat open
  • 20:15: Aanvang voorstelling
  • 21:30: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

Nederlands 1e komedie over racisme: George & Eran worden Racisten!

George & Eran worden Racisten is een humoristische en eerlijke vertelling over hoe we in Nederland het racisme debat voeren. Over het racisme dat in ons allen schuilt, los van ons ras, kleur of nationaliteit. George en Eran raken met het zangduo Myrthe Huber & Milan Sekeris verwikkeld in een strijd over wat je wel of niet mag zeggen, doen of denken. Want er is altijd iemand die zich beledigd of gediscrimineerd voelt, hoe goed je ook wil doen.

Extra informatie

In de voorstelling maken zij het grote thema inzichtelijk en invoelbaar door te spelen met de onderliggende mechanismes die wij allen herkennen tot ongemakkelijkheid aan toe. Of het nou witte, zwarte, gele of bruine Nederlanders zijn, racisme kent geen kleur. “Niet racisme is het onderwerp, maar de manier waarop het debat hierover wordt gevoerd: onverzoenlijk, militant, volkomen uitzichtloos” aldus de makers George en Eran.

“In welke pijnlijke positie ze elkaar ook manoeuvreren, van white privilege tot spinning jew en van lelijkste tot zieligste, de opeenstapeling van aperte beledigingen zit zo slim in elkaar, inclusief veelzeggende ballades, dat iedere gedachte (uitgesproken of niet, goedbedoeld of kwaadaardig), een splinterbommetje wordt.”

★★★★★ De Volkskrant

“Briljant geschreven en gespeeld, en bevrijdend om naar te kijken.”

★★★★ Theaterkrant

“Soepel geacteerd, puntig en raak geschreven en tjokvol wrange humor: George en Eran worden racisten is actueel theater op het scherp van de snede.”

★★★★ NRC Handelsblad

“George (Syriër) en Eran (Israeliër), die in vorige producties met de Wereldvrede, en vooral provocatief hilarisch met elkaar aan de slag gingen, hebben zich nu op de discriminatie gestort in het weer ijzersterke George en Eran worden racisten. Scherp en komisch leggen ze allerlei vormen van discriminatie bij elkaar en bij zichzelf bloot.”

Dagblad van het Noorden

“Een vrolijke komedie ontpopt zich al snel tot een pijnlijke satire op het huidige tijdgewricht, waarin het eigen gelijk ten koste gaat van alles en iedereen. Een hit op Oerol en vanaf januari te zien in de theaterzalen.”

Het Parool

Concept & tekst: Koos Terpstra, George Elias Tobal & Eran Ben-Michaël | Spel & Muziek: George Elias Tobal, Eran Ben-Michaël, Myrthe Huber & Milan Sekeris | Regie: Koos Terpstra | Regie assistent & kostuum: Sanne Verkaaik | Decor: Mats Boswijk