Gauguin Ensemble

Gauguin Ensemble

Gauguin Ensemble

  • Donderdag 12 januari 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het Gauguin Ensemble, al meerdere malen te gast bij de Groningsche Muziek Vereeniging, staat bekend om de vaak verrassende programma’s waarin het geijkte repertoire wordt gecombineerd met hedendaagse muziek. In dit jubileumconcert ter ere van het 25 jarig bestaan van het Gauguin Ensemble zullen de musici twee meesterwerken van Brahms en Zemlinsky uitvoeren.

Tevens zal tijdens dit concert een opdrachtcompositie van de bekende Nederlandse componist Robert Zuidam in première gaan. Het werk ‘Arearea’, speciaal geschreven voor het Gauguin Ensemble, is geïnspireerd door het gelijknamige kleurrijke schilderij van Paul Gauguin. Zuidam reageerde enthousiast op de uitnodiging van het Ensemble om voor hen een compositie te schrijven: ‘De klankwereld van klarinet, cello en piano is er een die mij na aan het hart ligt en mij de expressieve mogelijkheden biedt om tot een gloedvol muzikaal betoog te komen. Ik hou van de directheid en concentratie en een zekere mate van theatraliteit die kamermuziek met zich meebrengt, vooral als het door excellente musici als die van het Gauguin Ensemble wordt uitgevoerd.’

Zemlinsky           pianotrio op. 3
Brahms                klarinettrio op. 114
Robert Zuidam   Arearea (2022)

The Mix – à la carte menu

The Mix – à la carte menu. Kom een heerlijk hapje eten in ons gloednieuwe restaurant The Mix in De Oosterpoort. Mix hier naar eigen smaak je wereldse gerechten in een kleurrijke omgeving. Geniet van heerlijk eten en muziek onder één dak en altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer