Freek de Jonge

Freek de Jonge

De suppoost

Freek de Jonge

De suppoost

 • Dinsdag 12 februari 2019
 • Stadsschouwburg, Turfsingel 86
 • 17:30: Stadsschouwburg gaat open
 • 18:00: Inloop Frietje Baxbier met stoofvlees in het Theatercafé
 • 19:15: Aanvang Amuse Pé & Rinus (uitverkocht)
 • 20:15: Aanvang voorstelling
 • 21:55: Einde voorstelling
 • (Tijden onder voorbehoud)
 • Dinsdag 12 februari 2019
 • Stadsschouwburg, Turfsingel 86
 • 20:15 start of event
 • (Times are subject to change)

Kunst- en vliegwerk

Freek de Jonge gaf in zijn lange carrière het Nederlands cabaret een ander gezicht en wordt door velen nog steeds gezien als de allergrootste. Zijn recente voorstellingen behoren tot het beste dat hij ooit maakte. In ‘De Suppoost’ staat hij voor het eerst in jaren weer alleen op het toneel. Als zaalwachter van een museum neemt hij je mee op avontuur, van voorvallen tijdens ontmoetingen met bezoekers tot invallen betreffende kunst- en vliegwerk.
In het najaar van 2018 exposeren Hella en Freek de Jonge in het Groninger Museum, dat aan de hand van kostuums, keramieken, foto’s en filmbeelden hun jarenlange samenwerking in beeld brengt. Het bijzondere aan deze tentoonstelling is dat de beide exposanten dagelijks aanwezig zullen zijn met optredens en performances. ‘De Suppoost’ vloeit voort uit deze periode.

Frietje Baxbier met Stoofvlees

Frietje Baxbier met Stoofvlees

Maak uw bezoek compleet met een heerlijke portie stoofvlees in Groninger Baxbier ‘kon minder’ met biologische frieten én een drankje naar keuze (bier, wijn of fris) in het Theatercafé. Bestel met uw bestelling mee of apart als u al kaarten heeft.

Warme brownie en ijs
Nog een lekker toetje? Bestel dan ook koffie of thee met warme brownie en ijs (à €6,-). Bestel met uw bestelling mee of apart als u al kaarten heft.

Op vertoon van uw voucher bent u tussen 18:00 en 19:00 uur van harte welkom in het theatercafé van de schouwburg.

Amuse met Pé & Rinus
Toen Frank den Hollander en Peter de Haan elkaar eind jaren zeventig leerden kennen, bleken ze allebei grote fans van Neerlands Hoop. De eerste liedjes die ze later schreven als Pé & Rinus waren duidelijk geïnspireerd door hun helden Bram en Freek. Als voorafje bij de voorstelling zullen Pé & Rinus vanavond laten horen hoe dat indertijd klonk; een langharige duo met ongepolijste, hard en tweestemmig gezongen songs…

Kaarten à € 2,50 kunt u direct meebestellen bij uw bestelling. Al kaarten?

Theaterprogrammeur Henk Kuiper

“Een jaar geleden benaderde Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum, mij met een bijzonder verzoek. Of we als Stadsschouwburg en De Oosterpoort met hem wilden samenwerken in een project over leven en werk van Hella en Freek de Jonge? “Graag!”, was mijn antwoord, want Hella en Freek hebben, al vele jaren, een bijzondere positie in het theater én daarbuiten. Baanbrekend, beeldbepalend en op de barricades wanneer dat nodig is. En met succes, gezien Freeks recente prominente rol in het Gas-debat. Met gemak verkoopt hij de Stadsschouwburg uit als hij er speelt. Dus geven we dit seizoen Freek graag meermalen de ruimte.