Frank Turner & The Sleeping Souls

Frank Turner & The Sleeping Souls

support: Lucero

Frank Turner & The Sleeping Souls

support: Lucero

  • Woensdag 4 september 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 4 september 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato, Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45 p/min) en www.ticketservice.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen

Folkende, punkende en rockende songs
Is het nou punk met een folkrandje? Of pop met een rockrandje? Of vrolijk makende folkrock? Ach, wat doet het er ook toe. De Engelse singer-songwriter Frank Turner, die zijn muzikale carrière begon als frontman van de punkband Million Dead, kan met zijn pakkende liedjes in zijn thuisland geen kwaad meer doen. Ook bij ons krijgt de Brit steeds meer voet aan de grond, zeker na het succesvolle album ‘England Keep My Bones’ uit 2011 en zijn optreden op Lowlands datzelfde jaar. In eigen land trad hij op tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen en was al eens headliner in de Wembley Arena. Geen verkeerde gigs.

Onlangs verscheen Turners vijfde plaat ‘Tape Deck Heart’, vol met folkende, rockende en punkende songs. Voor dit album reisde Turner samen met zijn backing-band The Sleeping souls naar L.A. om te werken met producer Rich Costey (Muse, My Chemical Romance en Nine Inch Nails). Het resultaat is een album waarop het thema ‘verandering’ centraal staat en Turner legt zijn ziel bloot als nooit tevoren. Dit is zijn meest persoonlijke album tot nu toe en in september komt hij, met band, deze liedjes delen met Groningen.

“Een prima album.” OOR over de cd ‘Tape Deck Heart’

Support: Lucero

Deze band wordt omschreven als ‘’Memphis’ antwoord op Bruce Springsteen’’. Ze steken niet onder stoelen of banken dat The Boss een grote invloed is geweest, maar Lucero heeft wel degelijk een eigen, typisch zuidelijk geluid. Door de jaren heen is deze sound geëvolueerd van alt/punk-country naar onvervalste Amerikaanse rock n roll. In april verscheen de meest recente EP ‘Texas & Tennessee’.