Estonian Philharmonic Chamber Choir

Estonian Philharmonic Chamber Choir

Estonian Philharmonic Chamber Choir

  • Dinsdag 18 februari 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Groningers houden van koormuziek. En dus zoekt onze programmeur Yvonne van den Berg altijd naar de allerbeste koren. Het Estonian Philharmonic Chamber Choir is er daar een van. Met als basis Tallinn ademen de leden dagelijks de lucht van Arvo Pärt en begrijpen zij zijn werk door en door. Was u erbij tijdens hun concert in januari 2018? En hoorde u ooit eerder zijn werk zo indringend gezongen?

Tijdens dit bezoek brengen de zangers uit Estland twee van de mooiste koorwerken van hun landgenoot. Ook met Rachmaninov is het koor vertrouwd. De Rus componeerde de diepzinnige Liturgie van St. Johannes Chrysostomus nog voor zijn geliefde Vespers. Indrukwekkende religieuze a-capellazang van de grote Russische romanticus voorafgegaan door kristalheldere koorwerken van de grootmeester van de spirituele muziek, als balsem voor de Groningse ziel.

Programma
Pärt: Summa
Pärt: Nunc Dimittis
Rachmaninov: Liturgie van St. Johannes Chrysostomus

Inleiding

Inleiding

Voorafgaand aan dit concert is er een inleiding door Chris Fictoor om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten à € 2,75 kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart bestellen wanneer u al kaarten heeft.

Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

Estonian-20Philharmonic-20Chamber-20Choir-204-20Kaupo-20Kikkas-201

dirigent: Kaspars Putninš