Eindexamen Nationale Master

Eindexamen Nationale Master

Orkestdirectie

Eindexamen Nationale Master

Orkestdirectie

  • Vrijdag 3 juli 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 3 juli 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

GRATIS CONCERT: Eindexamen Nationale Master Orkestdirectie
met Huba Hollóköi & Konradin Herzog

Om jonge dirigenten de gelegenheid te bieden de broodnodige vlieguren te maken, is er de nieuwe Nationale Master Orkestdirectie, een samenwerking van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag en de Nederlandse orkesten. Talloze jonge dirigenten uit de hele wereld melden zich aan voor dit prestigieuze programma, waarvoor per jaar slechts twee studenten worden aangenomen. Konradin Herzog en Huba Hollóköi dirigeren in dit kader het Noord Nederlands Orkest tijdens een gratis concert in De Oosterpoort. Er staan onder andere stukken van Tsjaikovski en Schumann op het programma. Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk en vindt plaats op vrijdag 3 juli om 20:15 uur in de Grote Zaal van de Oosterpoort.

Huba Hollóköi
De Hongaar Huba Hollóköi begon zijn muzikale studie al op 4-jarige leeftijd.  Hij heeft sindsdien meerdere prijzen op nationale en internationale concoursen gewonnen. Al tijdens zijn studie dirigeerde Holloköi tal van professionele orkesten, waaronder Lahti Symphony Orkest en het Kupio Symfonie Orkest. Naast dirigent is Holloköi ook violist.

Konradin Herzog
De Zwitser Konradin Herzog begon zijn muzikale carrière als cellist aan de Zürcher Hochschule der Künste. Op 17-jarige leeftijd werd hij assistent-dirigent van het symfonieorkest en het kamerorkest van het Conservatorium van Winterthur. Zijn ervaring als dirigent van hedendaagse muziek omvat muziektheater, ensemble-  en groot symfonisch repertoire. Ook houdt hij zich bezig met multidisciplinaire voorstellingen die muziek, toneel, dans en videokunst combineren.

Repertoire
Huba Hollóköi     – BELA BARTOK Eerste vioolconcert
Huba Hollóköi     – TSJAIKOVSKI Romeo et Juliette Fantasie ouverture
Konradin Herzog     – DUTILLEUX     Sur le meme accord  voor viool en orkest
Konradin Herzog     – SCHUMANN Symphony nr 4

Soliste viool: Eeva Koskinen
vrijdag 3 juli 2015 20:15 uur
Oosterpoort Grote Zaal
Gratis – geen kaarten nodig!
Met: Noord Nederlands Orkest