Eefje de Visser

Eefje de Visser

Support: Luwten

Eefje de Visser

Support: Luwten

  • Vrijdag 18 maart 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 18 maart 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: uitsluitend vrije staplaatsen

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

“Vernuftig, gedurfd en loepzuiver” schreef de pers over haar eerste plaat. “Warm, intiem en diepgaand” over haar tweede. Met ‘De Koek’ en ‘Het is’ heeft Eefje de Visser twee succesvolle albums op zak en weet ze in een paar jaar tijd een trouw publiek op te bouwen in Nederland en België. ‘Nachtlicht’ is de titel van haar derde album dat op 8 januari 2016 verschijnt. Voor het maken van het nieuwe album verliet Eefje haar comfortzone en trok naar Barcelona om nummers te schrijven. On-Nederlandse en exotische invloeden met broeierige en stadse sferen zijn duidelijk hoorbaar in de tien nieuwe songs. Met haar creatieve manier van tekstschrijven als handelsmerk, haar heel eigen sound en eigenwijze zakelijke aanpak heeft Eefje haar unieke plek in de Nederlandse popmuziek veroverd. Samen met haar vaste band ontwikkelde Eefje de afgelopen jaren een sterke live-sound, gegroeid door vele clubshows en het spelen op festivals. ‘Nachtlicht’ laat een duidelijke evolutie horen en klinkt energieker dan de eerste twee albums. Op 18 maart zal ze het laten horen in het Grand Theatre!

Voorprogramma: LUWTEN
LUWTEN is het voorprogramma bij Eefje de Visser op 18 maart in het Grand Theatre! LUWTEN is het donkere en soulvolle soloproject van Tessa Douwstra. Met een gitaar, casio’s, drumcomputer en laptop is het resultaat prachtige, rammelende,  electro-akoestische R&B-pop.

“Nachtlicht borduurt voort op de vorige twee platen van de singer-songwriter uit Utrecht, maar slaat ook zeker nieuwe wegen in. Gebleven zijn de mooie dromerige en intieme popliedjes, de unieke manier van zingen, de bijzondere articulaties en haar eigenzinnige teksten. Nieuw zijn vooral de stevige impulsen van elektronica, de wat zwaarder aangezette productie en de grotere variëteit in de songs.”

Lees de volledige albumrecensie.

Albumrecensie SOUNDZ

”In uitvoering en in uitwerking valt Het Is als een knap werkstuk te betitelen, waarmee De Visser haar signatuur ferm neerzet.”

Lees hier de volledige recensie

Albumrecensie nu.nl (Pierre Oitmann)

“De Vissers stijl is consistent elegant en betoverend. Hier houdt ze simpelweg vast aan die stijl, maar dan in een nieuwe jas.”

Lees hier de volledige recensie

★★★★ Dagblad van het Noorden

”Op het schitterende Nachtlicht laat ze horen niet bang tee zijn een nieuwe weg in te slaan zonder daarbij haar eigenheid te verliezen.”

Lees het volledige interview

OOR (Mieke Atema)